Syksyä, vuosipäiviä, messuja!

Oi loistoa syksyn metsän! Oi kirkasta voimaa sen!
Ylt'ympäri ruskeat rungot läpi havujen vehreyden,
märät kiiltävät lehdet mullassa ja kostea sammalmaa,
- en mitään maailmassa voi siten rakastaa.
Joka ainoan lehden kauneus koskee sydämeen,
joka mättään väliin silmäni jää kuin uuteen syvyyteen.
Ja havut hohtavat helmissään, ja haapa alaston
käsivartensa paljaat ja voimakkaat ylös tuuliin nostanut on. 
Tätä tuoksua syksyn mullan! Ei ole sen vahvempaa.

~ Saima Harmaja ~


Jatkan tällä hienolla Saima Harmajan syksyisellä runolla Jennin runohaasteeseen osallistumista. Kuvan nappasin viikonloppuna, kun upea aurinkoinen syyssää ilahdutti meitä läsnäolollaan.

Syksyn lapsena minulla liittyy erityisesti syksyihin sellainen tietty vahva tunnelataus, rakkaus. Sen lisäksi, että itse vanhenen ensi kuussa taas vuodella ( mihin se aika katoaa??), tällä viikolla vietämme puolison kanssa jo 13 yhteisen vuoden vuosipäivää. Syksyssä on siis jotain taikaa....

Pakko vähän tuulettaa, sillä vihdoin ja viimein aloin lukemaan vieraskielistä romaania, englanniksi kirjaa Dreams of water. Siitä luvassa varmaan jo huomenna niin arvostelua kuin mietteitä lukukokemuksesta yleisesti vieraalla kielellä. Olen puhunut jo ylä-asteelta lähtien erittäin sujuvaa englantia, ymmärrän sitä ongelmitta, seuraan esimerkiksi tv-sarjoja täysin ongelmitta ilman tekstitystä, mutta jostain syystä en ole tarttunut tätä ennen vieraskieliseen kirjaan. Mutta tästä siis lisää luvassa ihan pian!

Ja syksystä puheenollen, ensi kuussa on Helsingissä perinteiset isot kirjamessut, joiden monen päivän ohjelmaan pääset tutustumaan tästä linkistä (PDF-muodossa), toivottavasti pääsen itsekin tänä vuonna täältä sinne messuilemaan, kuten suunnitelmissä nyt olisi!


Kommentit

 1. Tuo Harmajan runo on ihana, syysaistillinen.

  Olen iloinen, että aloit lukea englanniksi. Ja tuo kirjamessuohjelman julkistaminen on kyllä hieno juttu. Siellä tulee olemaan vaikka mitä.

  Ihanaa vuosipäivän odottelua sinne. <3

  VastaaPoista
 2. Runo kolahti lujaa tällaiselle syksyihmiselle. Kiitos siitä.

  Kirjamessuja minäkin odotan innolla. En ole ehtinyt vielä kauheasti tutkia ohjelmaa, mutta luultavasti siellä on taas vaikka mitä.

  Hyvää vuosipäivää :)

  VastaaPoista
 3. Susa, hieno kuva ja runo niin Harmajaa!

  Mukavaa sekä synttärin että vuosipäivän odottelua. Ei sille mitään voi, että niitä synttäreitä tulee;-)

  VastaaPoista
 4. Ihanan vanhanaikaisen tunteellinen runo! Ja onnea jo etukäteen vuosipäivistä. <3 Syksy on ihmisen parasta aikaa minustakin. Tai sitten kevät. Hih.

  VastaaPoista
 5. Katja: Olen itsekin iloinen tästä tärkeästä riman ylityksestä ;)

  Liisa: Syksyihmisenä minuakin puhuttelee erityisesti nuo tähän vuodenaikaan liittyvät runot.

  Leena: Niinhän se tämä elämä menee, ja hyvä niin. Kukapa sitä oikeasti haluaisi enää olla parikymppinen tytön heitukka :)

  Karoliina:Syksy on paras..ja kun se alkaa olla loppupuolellaan, alkaa tuntua talvi parhaalta..ja sitten taas kevät...ja..Onneksi Suomessa on neljä vuodenaikaa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)