Haaveissa vainko oot mun?Kyllä nyt vähän kirpaisee. Olen useamman vuoden haaveillut pääseväni käymään Pariisissa ( mikä on sikäli hassua, että vielä viitisen vuotta sitten se ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, niin maa, kieli kuin Pariisikin..vaan melkein päin vastoin koin ihmeellistä Ranska-angstia!)ja viimeisen vuoden ajan erityisesti mielessäni on kytenyt haave päästä käymään  1919 perustetussa Shakespere & Company -yrityksen kirjakaupassa. Rakastan tuollaisia kirjakauppoja, missä kirjat eivät ole tip top järjestyksessä vierekkäin eikä katosta paista kymmenet kirkkaat spotit niin, että tuskanhiki iskee jo kynnyksen yli astuessa.

Mieheni on nyt jälleen työmatkalla Ranskassa, ihan Pariisin kupeessa. Niin, voisi luulla, että nyt olen hänet ohjeistanut asioimaan ko. kirjakaupassa ja tuomaan minulle sieltä "jotain ihanaa", mutta ei. En edes miehen työreissun myötä pääse lähemmäs vieläkään tuota haavetta, sillä hänen työmatka-aikataulu on niin tiukka, ettei hänkään pääse vaimon puolesta ihanan kirjakaupan atmosfäärejä aistimaan tai kirjallisia tuliaisia tuomaan. Jatkan siis edelleen haaveilua! Vetoaako teihin tuollaiset ihanat vanhat persoonalliset kirjakaupat vai pidättekö enemmän sellaisesta selkeän siististä ja modernista miljööstä?

Marraskuukin vaihtuu ihan kohta joulukuuksi ja sitä myöten otan pienen varaslähdön ja listaan marraskuun luetut tähän. Täytyykin todeta, että erityisesti miehet loistivat tämän kuukauden lukukokemuksissa, vaikka muutaman vahva naiskirjalijankin kirja listalla on. Marraskuun luetuissa on 10 aikuisten romaania, 1 nuorten romaani sekä lisäksi 1 keittokirja, 1 sarjakuva, 1 lasten tietokirja sekä 1 lastenkirja. Lastenkirjoja meillä toki luetaan joka päivä vähintään iltasadun merkeissä, mutta blogiini tuon vain ne meille uusimmat ja kiinnostavimmat lukukokemukset. Marraskuun lista näyttää tällaiselta:

Camilla Läckberg: Saarnaaja
Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
Lionel Shriver: Jonnekin pois
Satu Taskinen: Täydellinen paisti
Anna Kortesalmi ja Seija Vilén: Sormet sahramissa
Jussi Valtonen: Vesiseinä
Michael Cunningham: Illan tullen
Markus Majaluoma: Sirkus saapuu kirjastoon
Jukka-Pekka Palviainen: Joku vieraileva tähti
Jari Tervo: Layla
Mikko Rimminen: Nenäpäivä
Jani Kaaro ja Väinö Heinonen: Evoluutio
John Boyne: Tarkoin vartioitu talo
Emma Donoghue: Room
Grönroos ja Rantio: Kaikki pienet julmat tarinat

Näin tämän hetken fiiliksen mukaan jos nimeän romaaneista kuukauden TOP 3, sekalaisessa järjestyksessä, se olisi seuraavanlainen:

Tuomas Kyrö: Kerjäläinen ja jänis
Jussi Valtonen: Vesiseinä
Satu Taskinen: Täydellinen paisti

Ja ihan siinä rinnalla kärkkyisi kyllä Emma Donoghuen Room sekä Lionel Shriverin Jonnekin pois. Yhtään huonoa kirjaa en tässä kuussa ole lukenut, joten vähän mielialasta ja hetkestä riippuen, mikä tahansa tässä kuussa lukemani romaani olisi voinut olla TOP 3 listalla.

Huomenna loppuu äänestysaika koskien Joulunjärkäle 2011 - galluppia tuossa blogini oikeassa laidassa. Vielä ehdit siis antaa äänesi, vaikka aika selvältä taitaa lopputulos näyttää: Joyce Carol Oatesin Haudankaivajan tytär päätynee joululukemisekseni! Nyt minulla on alkutekijöissään aikamoinen järkäle, nimittäin yli 600-sivuinen Jonathan Franzenin Vapaus. Sen kanssa vierähtäneekin tämä viikko, sillä miehen ollessa työmatkalla arjen/huushollin/lastenhoidon vastuu on minulla yksin 24/7, joten lukemishetket ovat tällä viikolla vähän harvemmassa, ellen halua valvoa koko yötä ;) Lisäksi kirja on kooltaan niin jykevä, että sitä on hieman hankala lukea sängyssä. Mutta voi että olen ollut aika haltioissani Franzenin kirjoitustyylistä jo kirjan alkumetreiltä saakka!! Lukekaapas Katjan arvostelu Vapaudesta, sitä kautta minäkin kiinnostuin kirjasta.

Lukuisaa marraskuun viimeistä päivää lukutoukat! Pitäisiköhän sitä ensi viikolla pyöräyttää käyntiin vuoden viimeinen kirja-arvontakin blogissani, mitä mieltä olette?

Kommentit

 1. Aivan ihastuttava tuo kuva kirjakaupasta! Minäkin haluan sinne! :)

  Kunnioitettava on ollut lukutahtisi tässä kuussa!

  VastaaPoista
 2. Niin ja ehdottomasti pitäisi laittaa kirja-arvonta :D

  VastaaPoista
 3. Oih, ihana Shakespeare & Companyn kirjakauppa!! <3 Kertakaikkisen hurmaava paikka, jossa olen itse päässyt kerran käymään, ja olen kyllä ihan sitä mieltä että pakkohan sinunkin on sinne joskus päästä! <3 Se on kyllä ihan jokaisen kirjahullun must-käyntikohde! :)

  Vaikuttava lista luettuja taas kerran, ja pakko todeta, sinulla on hyvä kirjamaku! ;) Kyröä ja Valtosta! <3 Ja Boynen ihana Tarkoin vartioitu talo! <3 Itse olen noista lukenut 1,5 kirjaa (Boynen sekä puolikkaan Roomista :), mutta lukulistaltani löytyy kahdeksan muutakin listallasi olevaa. Lähes kaikki siis. :)

  Harmittaa kun olen viime viikkoina ehtinyt niin kamalan huonosti blogeihin, ja varsinkin kommentointi on ollut ihan olematonta. Yritän ryhdistäytyä tässä, ja sinunkin blogiisi olen tulossa kommentoimaan useampaa juttua vielä ajan kanssa. :)

  Ihanaa alkavaa joulukuuta Susa! <3

  VastaaPoista
 4. Minäkin haaveilen pääsystä Shakespeare&co.:hon...

  Voimia "yksinhuoltajaviikkoon"! Ja totta kai järjestät arvonnan, jos vain itse jaksat ;)

  VastaaPoista
 5. Minäkin tuosta haaveilen, mutta haaveilen myös, että pääsisin ylipäätään Pariisiin. Olen kerran ollut ja ikuinen liekki jäi kytemään.

  Peukku Haudankaivajan tyttärelle!

  Minun joulujärkäleeni taitaa olla tuo sinun nyt lukemasi Vapaus.

  VastaaPoista
 6. Pariisi joulukuussakaan ei ole lainkaan hullumpi, totesimme sen aika tarkalleen vuosi sitten. Mainitsemassasi kirjakaupassa emme käyneet, mutta kauppakeskuksen jättiläiskirjakaupassa kyllä.

  En ole missään törmännyt tuollaiseen hieman rennompaan kirjakauppaan, niillä ei oikein taida olla Suomessa markkinoita? Antikat tietty erikseen, ja Suomen lastenkirjakauppa.

  VastaaPoista
 7. Ihana Shakespare & Company! Toivottavasti pääset vielä käymään siellä, se on ihana paikka ja siellä pitää päästä itse kiertelemään koska hyllyväleissä voi olla vaikka mitä.

  Minä odotan Lontoon kirjakauppoja, kunpa siellä olisi jotain ainakin lähes yhtä ihanaa <3

  VastaaPoista
 8. Shakespeare & Company on kyllä ehkä maailman ihanin kirjakauppa. Ei niinkään ostosten takia, koska samat kirjat saa muualtakin, mutta nimenomaan miljöön kannalta. Se on sellainen kauppa, jossa voisi vaikka asua. :)

  Olet kyllä lukenut hyviä kirjoja. Minua kiinnostaisivat erityisesti Kyrön ja Valtosen kirjat, Cunninghamin olen kohta lukenut.

  Ihanaa, että luet Vapautta. Se on melkoinen järkäle, mutta hieno kirja.

  (Linnea: Lontoossa on ihania kirjakauppoja. Charing Cross Road on niitä täynnä, siellä menee koko päivä, ja esim. Notting Hillissäkin on aika mukavia kirjakauppoja.)

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen (muutamien muiden kommentoijien tapaan) päässyt kerran käymään Pariisin Shakespeare & Co:ssa ja onhan se ihana, tunnelmallinen paikka! Pitäisin sentyylisistä kirjakaupoista, kunhan kirjojen esillepano on siinä mielessä organisoitu, että etsimänsä on helppo löytää (eli käytännössä kirjat on jaoteltu genreittäin ja aakkosjärjestykseen), eikä kaupassa leiju liian voimakas vanhojen kirjojen lemu, josta en pidä (tämä on tietenkin ongelma vain antikvariaateissa, ja sielläkin suurin osa kai pitää tuosta hajusta).

  Toisaalta pidän myös avaran hengittävistä kirjakaupoista, jos niissä on kuitenkin lämpöä ja kotoisuutta. Usein brittiläisen Waterstone's-ketjun kaupat ovat tällaisia (esimerkkisisäkuva: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Waterstone's_Reading_1.jpg), ja on Helsingin Akateeminenkin hieno, vaikkei erityisen "lämmin".

  Olet lukenut paljon ja ilmeisen hyviä kirjoja marraskuussa. Minulla tämä kuukausi taisi olla harvinaisen surkea lukukuukausi, jos se lasketaan kokonaisissa teoksissa. Luin kyllä suht paljon, mutta jätin hirveän monta kirjaa kesken, ja nytkin taitaa olla kuusi teosta aloitettuna... :)

  VastaaPoista
 10. Minulle kelpaavat kaikki kirjakaupat muodosta riippumatta, olen ihan addikti! Kotimaassa tai ulkomailla, ei väliä. Mikäli oikein muistan, olen viimeksi Pariisissa käydessäni (v. 2005) piipahtanut myös mainitussa Shakespeare & Co:ssa, mutta aika on jo haalentanut muistot... Sen sijaan edelleen muistan elävästi, kuinka luuhasin syksyllä 2004 Kaliforniassa asuessani paikallisten ostoskeskusten kirjakaupoissa, joissa oli ihanat kokolattiamatot ja nojatuoleja selailua varten. Joku ketjuliikehän sekin oli, muttei ollenkaan steriili. Aikamoisen kasan kirjoja toinkin sitten matkalaukussa kotiin.

  Peukut Kyrölle ja arvonnalle! :)

  VastaaPoista
 11. Huh, mieletön määrä kirjoja luettuna! Ja minulle kyllä kelpaisi visiitti tuonne kirjakauppaan <3

  VastaaPoista
 12. Olen käynyt Pariisissa kerran enkä silloin tiennyt koko kirjakaupan olemassaolosta. Nyt harmittaa... Haaveilen Pariisiin pääsystä, varmasti kävisin myös Shakespeare & Companyssa!

  Jos etsisin jotain tiettyä kirjaa, en todennäköisesti menisi tuon tapaiseen kirjakauppaan, mutta tunnelman ja heräteostosten vuoksi menisin heti, riemusta kiljuen :) Liike ei näytä tunkkaiselta, pelkästään tunnelmalliselta.

  Paljon voimia arjen pyörittämiseen!

  Kyllä kiitos, arvonta kelpaisi kyllä ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitokset kaikille kommentoineille yhteisesti! Voi teitä onnekkaita, ketkä olette päässeet käymään tuolla Pariisin ihanassa kirjakaupassa!

  Villasukka kirjahyllyssä toikin esille tärkeän pointin, että tuo haaveilemani kirjakauppa ei ehkä ole sellainen, mistä ensi sijaisesti lähtisi etsimään esim. jotain tiettyä uutuutta, vaan ennemminkin sitä tunnelmaa ja heräteostoksia.

  Suketus tiivisti hyvin sen, että minullekin kelpaa kirjakauppa kuin kirjakauppa. En ole vielä huonoon törmännytkään ;)

  Vaikka haaveilen pääseväni tuollaisiin Shakespere& Company- tyyppisiin kirjakauppoihin, pidän kyllä Karoliinan laittaman linkinkin kaltaisista, missä on avaruutta, siisteyttä ja valoa.

  Ja hei, ensi viikolla laitetaan sitten vuoden vika arvonta Järjellä ja tunteella- blogissa käyntiin! Pysykääs siis kuulolla ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)