Sanna Pelliccioni: Onni-pojan kierrätyskirja

Sanna Pelliccioni: Onni-pojan kierrätyskirja
Kustantaja: Minerva 2008

Meillä tykästyttiin siinä määrin kesällä Sanna Pelliccionin Onni-poikaan ja hirveään hirviöön, että niinpä kirjastoreissulta mukaamme tarttui Onni-pojan kierrätyskirja. Varsinkin esikoinen on ollut jo pitkän tovin kiinnostunut erityisesti roska-autoista ja niiden toiminnasta, mutta myös pahvilaatikoiden kekseliäästä uusiokäytöstä.

Onni-poika on ihanan kekseliäs ja valveutunut pikkupoika. Moniko leikki-ikäinen tietää, mihin jäteastiaan ne banaaninkuoret tulee lajitella? On tainnut Onni seurata tarkasti vanhempiensa jätteidenlajittelukäyttäytymistä, mutta isäkin ihmettelee ja ihastelee, kuinka paljon Onni voikaan jo tietää.


Onni tykkää käydä yhdessä vanhempiensa kanssa viemässä roskat oikeisiin jäteastioihin, mutta suurin kiinnostuksen kohde taitaa olla pihaan ajavat roskisautot. Eräällä roskienvientireissulla Onni löytää isänsä kanssa roskiskatoksesta ison pahvilaatikon. Pahvilaatikosta syntyy hetkessä hieno merirosvolaiva ja seikkailu on valmis! Hiio hoi, nostakaa purjeet!


Onnin pihassa järjestetään myös jännittävä pihakirppis, missä lapsetkin pääsevät vaihtamaan tavaroitaan. Aina se ei ole kuitenkaan helppoa, sillä omasta juuri luopumastaankin tavarasta voikin tulla taas kiinnostava, kun pihan muutkin lapset kiinnostuvat siitä. Niin meinaa käydä myös Viljon laulavan myyrän suhteen. Onni on kuitenkin neuvokas poika ja tietää, että kierrättäminen on tärkeää mutta myös mukavaa. Toisen roju voi olla nimittäin toisen aarre!

Pelliccionin kuvitus on hyvin lapsenomaista ja se tuntuu vetoavan myös kovasti varsinkin nelivuotiaaseeni. Parhainta tässä kirjassa kuitenkin oli hänen mielestään "se roska-auto ja ne pahvilaatikkojutut kun tehtiin majaa, ihan kuten mekin on tehty!" ( Teimme yli vuosi sitten isosta pahvilaatikosta kioskin luukkuineen, jonka päälystimme värikkäillä sarjakuvilla, ja siitä puhutaan vieläkin!) Itse pidän Pelliccionin kirjoista erityisesti niiden teemojen takia. Voiko tämän oivaltavammin enää kertoa lapselle kierrätyksestä?

Kommentit

 1. Tähän kirjaan en olekaan törmännyt aiemmin, mutta täytyy kirjastosta etsiä. Meidän vanhempi poika on aina kierrättämässä kaikkea, koska jossakin Utelias Vili jaksossa oli kierrätyskilpailu :) Kuvituksesta tulee vähän mieleen Kaapo.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on luettu Onni-pojan seikkailuista. Mielestäni nämä kirjat sopivat hyvin monenikäisille lapsille, 0 - 6-vuotiaille. Pienet katselevat selkeitä kuvia, isommat pääsevät jo juttuihin mukaan.

  Onni-pojan puuhakas päivä on meidän yksi kestosuosikeista (joskin nyt se on joutunut antamaan tilaa merirosvoseikkailuille jo jonkin aikaa).

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on ollut tämä, ja muistaakseni joku muukin (kirppisaiheinen?) Onni-kirja, kirjastosta lainassa, ja ollaan tykätty. Kuvituksessa on jotain miellyttävällä tavalla yksinkertaista. Tarinassa on toki opettavainen sävy, kun tämä on tavallaan puoliksi lasten tietokirja :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, tilaan tämän serkun pojalle joululahjaksi!

  VastaaPoista
 5. Maija:Utelias Vili on muuten meillä tosi pop niin 4 kuin 2-veelläkin ;) Ja tosiaan, hyvin paljon Kaapon tyylinen on Onni-pojan kuvitus!!

  Paula: Totta, meilläkin 2-vuotias enemmän katselee kuvia vielä, mutta 4-vuotias sitten seuraa myös tarinaa, josta usein pitkin lukemista myös jutellaankin sitten.

  Maria: Minuunkin vetoaa tämä tietyllä tapaa yksinkertainen kuvitus!

  Lukutoukka:Mukava kun oli apua lahjahankinnassa ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)