Välipäivien löydöt

Joka paikassa tuntuu olevan nyt alemyynnit, mutta en ole niistä nyt jaksanut innostua. Joulunpyhien jälkeen kävin kuitenkin ennen vuodenvaihdetta parilla kirpputorilla, josta teinkin löytöjä roppakaupalla. LisäksiCitymarkertista hyppäsi väkisin ostoskärryyn pari kirjaa, jotka olivat alennuksessa. Normaalisti olisin tässä vaiheessa jo täydellä tohinalla esitellyt tulevan kevään kiinnostavimmat kirjatärpit yms. mutta nyt esittelen teille sen sijaan nuo välipäivien löydöt. Mukana myös kolmen kirjan satsi, jonka löysin jo ennen joulua tuolta lempikirppariltani, Silinteristä.


SPR:n Kirrin kirpparilta, josta aina teen hyviä kirjalöytöjä, löytyi tällä kertaa iso satsi kirjoja. Tässä yllä niistä kolme ensimmäistä. Amanda Wardin Katoamistemppu on ihan vieras kirja minulle, mutta takakansi sai kiinnostumaan: " Katoamistemppu on haikea ja koominen tarina itseään etsivästä kolmikymppisestä naisesta. Se on myös terävä sukupolviromaani, todenmakuinen kertomus odottamattomista käänteistä, joita elämä ihmisten eteen asettaa. Brooke Shields on tullut monelle tutuksi näyttelijänä, ja sitä myöten kiinnostuin jo aikanaan kun kuulin hänen kirjoittaneen teoksen vakavasta aiheesta, synnytyksenjälkeisesti masennuksesta. Tuli sade rankka kertoo siis Brooken omista kokemuksista ja siitä, miten hän masennuksesta selvisi. Amy Tannilta en ole lukenut ennen mitään, mutta erityisesti tämän kirjan aihepiiri kiinnostaa: Ilon ja onnen tarinoissa kiinalaisäiti ja tyttäret yrittävät selvitä kahden kulttuurin risteyksessä, Amerikassa. Nämä kirjat maksoit 1-2e kappaleeltaan.


Tuolta samalta SPR:n kirpparilta löytyi myös nämä. Joskus muistan lukeneeni jonkun arvostelun Juliette Meadin Kaupunkirakkaudesta ja kirja vaikuttaakin sellaista sopivan älykkäältä viihdetarinalta, johon ns. välipalakirjan on hyvä upota vahvempien teosten välissä. Ja Kettunen sitten, voi Kettunen! Muistan kuinka nuorena katselin Kettusen nerokkaita juttuja tv:stä ja nyt tähän kirjaan törmätessä tuli mieleen vähän Kyrön Mielensäpahoittaja nuorempana versiona. Markun Kajon Kettunen on kyllä ihan klassikkohahmo. Jari Sinkkosen Yhdessä isän kanssa pureutuu enemmän isän ja pojan juttuihin, mutta pidän niin paljon Sinkkosen ajatuksista lastenkasvatuksen suhteen, että tämänkin haluan lukea. Näistä kallein oli Meadin kirja, 3e, Kajo ja Sinkkonen 2e.


Kurkistin vielä pokkarihyllynkin ja sieltä mukaan tarttui upean Lionel Shriverin The post.birthday world, jonka olen aikonut lukea suomennettuna, mutta kun sattuikin nyt alkukielisenä kohdalle, mikä ettei. Carlos Ruiz Zafonin Tuulen varjo oli minulle aikanaan huikean hieno lukukokemus, mutta jostain syystä Enkelipeli on odottanut lukemistaan. Jos nyt alkuvuodesta siis tarttuisin tähän vihdoin. Anne B. Radgen Berliininpoppeleista olen lukenut niin monta kehuvaa arvostelua, että tarkoitus olisi nyt vihdoin tutustua tähänkin. Näistäkin maksoin vain 1-2e per kirja.


Citymarketin kirja-alesta löysin Eve Hietamiehen Yösyötön, jonka luin jo pari vuotta sitten ja pidin kovasti. Olen kaivannut sitä omaan hyllyyn ja nyt löytyikin kivasti uutena kuudella eurolla. Samoin ihailemani Audrey Hepburnin elämään perustuva Donald Spoton Lumous löytyi kuudella eurolla. Minulla odottaa siis nyt hyllyssä Spoton niin Marilynistä kuin Audreysta kertovat teokset.


Silinteri-kirpparilta löytyikin sitten Meritta Koiviston Lontoolainen rakastaja. Pidin viime vuonna hänen Poissa-teoksestaan, joten mielenkiinnolla luen tämänkin. Ja sitten kovasti etsimäni Ian McEwanin Ikuinen rakkaus, josta olen kuullut paljon kehuja, löytyi pokkarina. Olisi ihanaa saada tuo ihan kovakantisenakin joskus hyllyyn. Koiviston kirja maksoi pari euroa ja pokkari oli vähän kalliimpi, kolme euroa.


Nämä kotimaiset teokset löysin tuolta Silinteristä jo ennen joulua, mutta haluan laitaa nekin tähän mukaan. Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi -teoksen olen aikonut lukea jo kauan, nyt se osui kohdalle maksaen euron...Snellmannin Parvekejumalat kiinnostaa myös kovasti ja se kolme euroa. Virpi Hämeen-Anttilan Toisen taivaan alla oli tästä joukosta vähän sellainen yllärikirja, mutta pidin esimerkiksi Hämeen-Anttilan Suden vuodesta, joten mukava lukea häneltä muutakin. Tämä maksoi vain pari euroa.


Elsa Beskowin Ruusu suu ja pikku hirvi löytyi melkein kuin uuden veroisena kahdella eurolla. Pojat eivät ole mitenkään erityisen kiinnostuneita olleet aikaisemmista Beskow-löydöistä, mutta minusta nämä vain ovat niin viehättäviä!

Eipä ole siis oikeastaan tarvinut edes noita nettikirja-aleja kauheasti kahlailla, kun välipäivinä löytyi kirppareilta jo tällainen saalis.

Nyt luen Tatyana de Rosnayn Viimeistä kesää, siitä tuntoja luvassa parin päivän sisällä. Jossain vaiheessa olisi tarkoitus kyllä jotenkin vähän summata tulevaa kirjakevättäkin, mutta ehtiihän tässä. Blogin oikeassa laidassa on pieni gallub, kaipaatteko arvostelujeni yhteyteen pisteytystä/tähtiä? Kiva jos viitsitte siihen vastata ja olisi myös mukava kuulla kommenttejanne näihin välipäivien löytöihin liittyen, onko tuttuja kirjoja jne.

Kommentit

  1. Vautsi miten hyviä kirjoja olet löytänyt! Joensuussa asuessani minäkin tein tosi hyviä löytöjä SPR:ltä. Parvekejumalat oli tosi hyvä kirja eikä kolme euroa ole todellakaan paha hinta. En tiedä, uskallanko sitä tässä sanoa, mutta Toisen taivaan alla -kirjasta en tykännyt yhtään... Niin ja olethan huomannut, että Hietamiehen kirjaan tulee tänä keväänä jatkoa?

    VastaaPoista
  2. Kivat löydöt! Itse olen niin laiska ja saamaton, että mieluiten tilaan alesta netin kautta ja sitten en millään eksy kivaan divariin, vaikka kuulen niistä.

    Musta tuntuu, että olen lukenut tuon Kaupunkirakkautta joskus. Jään odottelemaan, milloin postaat siitä, niin katsotaan muistuuko mieleen!

    VastaaPoista
  3. Voi millainen määrä löytöjä! :)

    Katoamistempun luin viime vuonna, päällimmäisenä muistan siitä sen, että luin sen todella nopeasti. Brooke Shieldsin kirja oli yllättävän hyvä, vaikkakin toki aiheeltaan raskas. Kaupunkirakkauttakin on tullut luettua ja muistelisin, että pidin siitäkin. Ja Kettuset on aina loistavia! :) Berliininpoppelit-trilogiasta pidin valtavasti, vaikka se ei mitenkään kepeää luettavaa olekaan. Yösyötön luin ihan äskettäin ja pidin kovasti, Lumous odottaa hyllyssä luetuksi tulemista. Sinisalon kirjasta en tykännyt aikoinaan ollenkaan. Se ällötti niin paljon että myin kiireesti pois :D

    VastaaPoista
  4. Onpa kyllä hienoja löytöjä. Tuota Spoton kirjaa ihan aidosti kadehdin. :) Löysitkö senkin Cittarista? Oliskohan täälläkin...

    Ilon ja onnen tarinat on hyvä. Ja Elsa Beskown kirjat aina niin ihania.

    VastaaPoista
  5. Hyvänen aika mitä löytöjä! Minä haluaisin tuonkin Shriverin, mutta mielummin suomeksi. Luen yhden kirjan vuodessa englanniksi, mutta se ei ole Shriver. Berliininpoppelit olen lukenut ja sen koko tirlogian.

    Mitä muuta siinä olikaan...Ikuinen rakkaus. Sain sen lahjaksi Tuurelta pokkarina ja luin vasta jokin aika sitten. Myös Lumimies luki. Molemmat pidimme.

    Aion itse iskeä sittariin ja Kodin ykköseen viikonloppuna leffojen merkeissä.

    Niin..tuo Audreyn elämänkerta on tosi hyvä. Minä en hänestä näyttelijänä perusta, mutta ohi roolien, ihmisenä sitäkin enemmän ja sitä tuo kirja valottaa superhyvin.

    Sade lankeaa on takuulla vakuuttava. Minäkin otin kevääksi yhden vähän tuonsuuntaisen kirjan.

    Nyt on kuitenkin lunta, joten: Lumen valoa!

    VastaaPoista
  6. PS. Ei siis mitään Sade lankeaa, joka sekin oli lajissaan huippua, vaan Tuli sade rankka.

    Suomessa on edelleenkin synnytyksen jälkeinen masennus ihan alidiagnosoitu.

    VastaaPoista
  7. Hienoja löytöjä! Wau! Jos vaan jaksaisi käydä läpi kirppareita, niin sieltä kyllä löytäisi kaikki tarvitsemansa lukemiset ihan varmasti ja halvalla! Sinullakin riittää näissä joksikin aikaa mahtavia sivuja :D

    VastaaPoista
  8. Upeita löytöjä! Minä löysin tänään Info -kirjakaupan tarjoushyllystä samaisen Shriverin kirjan, mutta suomeksi. Kovasti odotan pääseväni siihen käsiksi!

    VastaaPoista
  9. Hienoja löytöjä! Mä käyn kirppareilla harvoin, koska muuten mun kaikki rahat menisi niihin. Löydän niistä aina ihan mielettömät määrät kiinnostavia kirjoja. :D

    VastaaPoista
  10. Oi, miten paljon kirjoja, ja paljon hyviksi todettuja! :)

    Olen lukenut Katoamistempun, joka oli ihan ok-lukuromaani, kiva välipala. Kuten ehkä muistat, Amy Tania rakastan, ja Ilon ja onnen tarinat on hänen tunnetuin ja varmaan rakastetuin teoksensa (minustakin se on ihana, mutta oma suosikkini on Keittiöjumalan vaimo).

    Kettunen on hauska. :D Shriverin Syntymäpäivän jälkeen oli minusta huippu, samoin Ragden Berliininpoppelit. Yösyötön aion lukea nyt keväällä.

    Ian McEwan on varma valinta, samoin ihana Elsa Beskow. Tuon Parvekejumalat tilasin juuri alesta, mutta hieman pelkään, että se jumittuu toviksi hyllyni lukemattomien Snellmanien joukkoon. Kirja toki kiinnostaa, mutta silti.

    Minullakin on lukuvuosi 2011 vielä kokoon käärimättä, mutta vielähän tässä ehtii. <3

    VastaaPoista
  11. Melkoisia löytöjä! Varsinkin Brooke Shieldsin, Eve Hietamiehen ja Johanna Sinisalon kirjat kiinnostavat minuakin.

    Minä sorruin Adlibriksen aleen... Sinne on helpompi päästä kuin kirppareille, meidän paikkakunnalla kun ei kunnon kirpparia ole.

    VastaaPoista
  12. Noista olen lukenut vain Berliininpoppelit (tykkäsin ihan kamalasti, koko sarjasta) ja Parvekejumala (tykkäsin, olen lukenut lähes kaikki Kauraset/Snellmannit ja tuo kuuluu suosikkeihini).

    Lukuiloa siis!

    VastaaPoista
  13. Onpa hienoja löytöjä! Kirjakateus iskee. Tuo Spoton Audrey-elämäkerta olisi kyllä hieno, ja moni muukin. Onnea komeasta saaliista!

    VastaaPoista
  14. Susa P.: 3 e kirppikseltä ostetusta kirjasta on minulle sellainen suht yläraja, ellei kirja ole joku sellainen jonka tosi kovasti haluan ja olen valmis maksamaan vaikka 10 euroakin. 3 e kuitenkin on tosi pieni hinta toki, mutta kun niin paljon olen kiertänyt kirppareita, alkaa ne 5 e kirjat tuntua kalliilta kun niin usein saa parilla eurolla jo hyviä kirjoja, kuten nyt.

    Juu, Hietamiehen uutuutta odottelen jo kovasti ;)

    Mari A.: Täällä itse asiassa divareissa on ihan selvästi korkeammat hinnat, mitä noilla SPR:n tai itsepalvelukirppareilla. Siksi minä käyn niissä tosi harvoin, mutta kirppareilla senkin edestä ;)

    Maija: Kiva kuulla hyviä lukukokemuksia noin monesta noista! Hmm..saas nähdä, mitä minä Sinisalon kirjasta sitten tuumaan ;)

    Katja: Tuo Spoton kirja oli kyllä hieno löytö ja sopii niin hyvin kaveriksi hyllyyn sen Spoton Marilynin viereen :)

    Kuten jo viestittelimmekin, sieltä CM:stähän se tosiaan oli, toivottavasti löydät sinäkin omasi!

    Leena: CM:ssä oli yllättävän hyvin kirjoja, ainakin tuossa meidän Keljon, mutta uskoisin olevan myös Palokassa ja Seppälässäkin!

    Minulla on nyt tullut kipinä lukea englanniksikin ja siksi oli hyvä kun löytyi vielä tuollainen teos, jonka olin jo päättänyt lukea, tosin ensin suomeksi mutta nyt kun löytyi tuo, englantikin menee.

    anni.M.: Kyllä kirppareilta löytää, jos nyt ei suht uusia, niin tosi hyviä kirjoja kyllä täällä JKLssä ainakin, melkein kirpparilta kuin kirpparilta, toki tarjonta laadun ja määrän suhteen vaihtelee kovasti.

    Tuulia: Minäkin odotan jo mielenkiinnolla tuohon Shriveriin tarttumista :)

    Jossu: Siis minä aloin jo tätä viimeisintä pinoa katsoa miettien, että mihin oikein joudun näiden kirjapinojeni kanssa...;)

    Karoliina:Itse asiassa sinun postauksiasi muistelinkin, kun selaisin kirjaa siellä kirpparilla, siis tuota Amy Tannia ;)

    Villasukka kirjahyllyssä: Minä olen ollut nyt ihmeen immuuni nettialeille :O

    Kirjailijatar:Minäkin olen pitänyt kaikista Kaurasista/Snellmanneista, mitä olen lukenut!

    Luru: Oli kyllä pitkästä aikaa tosiaan oikeat lukutoukan onnen päivät noiden kirjojen löytämisen suhteen ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)