33

Blogger ei ole ainoa, mikä on jumittanut, sillä myös allekirjoittaneen bloggaajan aivotoiminta käy ehkä säästöliekillä nyt. Luvun alla on poikkeuksellisesti kolme kirjaa, mutta vain yksi on proosaromaani, toinen antologia ja kolmas sarjakuvateos. Kaikki kolme ovat kuitenkin sellaisia, että niitä ei voi lukea nopeasti vaan ne vaativat aikaa ja "pureskelua". Toisaalta nämä huikean aurinkoiset säät ovat vieneet huomiota lukemisesta, vaikka paljon ulkona luenkin. Tänään aamupäivä kului perheen kanssa ulkoillessa satamassa. Tulevan viikon alkupuolella kuitenkin jostain noista kolmesta tulossa varmasti jo juttua! Sitä ennen, kiitä niin Mari A.:ta, Anna Elinaa kuin Q+Blackia 11 kysymystä-tunnustuksesta ja vastailenkin yhteensä 33 kysymykseen. Tällä kertaa en aio itse haastaa ketään/jakaa tunnustusta nimetysti eteen päin, sillä tämä tuntuu kiertäneen kuluneiden parin viikon aikana jo monessa blogissa, etten ole pysynyt enää laskuissa edes. Sen sijaan kaikki ovat vapaita nappaamaan näistä saamistani kysymyksistä mieleisensä 11 ja vastaamaan niihin blogissaan!

Ensin Q+Blackin antamat 11 kysymystä:
1. Kuinka monta sivua oli pisimmässä kirjassa, jonka olet lukenut, ja mikä kirja oli kyseessä ?
- Taitaa olla huikeat 1116 sivua, jotka olivat suht äskettäin lukemassani Stephen Kingin Kuvun alla-teoksessa.
2. Suosikkikirjasi, joka on noussut ylitse muiden?
- Lionel Shriverin Poikani Kevin on ollut niin voimakas lukukokemus, että se taitaa yhä kärkkyä siellä korkeimmalla sijalla. Toisaalta Pasi I. Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät tai Jonathan Franzenin Vapaus lähivuosilta ovat sellaisia, joita tulen varmasti rakastamaan vuosienkin päästä.
3. Kuinka monta kirjaa omistat noin suunnilleen ?
- Kääks, tämä on paha...Hmm, viimeisten laskujen mukaan vajaa 500.
4. Kirjoitatko itse? Jos, niin minkälaista tekstiä ?
- Päässä on muhinut viimeisen kymmenisen vuotta yhden romaanin "juuret", joita olen hieman työstänyt "paperillekin", mutta en kirjoita aktiivisesti.
5. Paikka jossa yleensä luet ?
- Nojatuoli tai sänky
6. Vaikka kirja ei miellyttäisikään, luetko sen silti loppuun ?
- Hyvin harvoin kohdalle osuu kirjoja, jotka tuntuisivat niin "epämiellyttäviltä" tai ei omaan makuun yhtään sopivilta, että jättäisin ihan kesken. Kerran vuodessa ehkä kirja tai kaksi. Toki monesti on niin, että olen kirjastosta lainannut ensin jonkun kiinnostavalta vaikuttavan kirjan, luen muutaman sivun ja huomaankin jossain vaiheessa palauttavani kirjan takaisin kun se ei kiinnostanutkaan.
7. Kirja, jonka muistat lapsuudestasi? Mistä se kertoi ?
- Anni Polvan Juha ja Tiina. Muistan nauraneeni melkein kippurassa heidän kommelluksilleen.
8. Luetko yhden kirjan kerrallaan vain onko sinulla muitakin kirjoja kesken samaan aikaan ?
- En jotenkin osaa lukea kahta romaani yhtä aikaa, mutta romaanin rinnalla luen välillä esim. jotain tietoteosta, novelleja jne.
9. Luetko suosikkikirjoistasi kirjoitettuja ficcejä ?
- Ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään ficciä, jonka olisin lukenut.
10. Tunnetko jotain ihmistä, joka olisi samanlainen kuin jonkun kirjan hahmo? Ja mikä hahmo on kyseessä ?
- Ah, tämä on tosi ihana kysymys, mutta nyt on pakko helteen pehmittämän pään myötä myöntää, etten saa näin äkkiseltään suoraan ketään mieleeni.
11. Millaisista kirjoista pidät eniten ?
- Genrenä ehkä lukuromaanit, trillerit, "draamalliset" tarinat. Kirjoista, joita lukiessa unohtaa mitä ympärillä tapahtuu!

Ja sitten Anna Elinan antamiin kysymyksiin:
1. Millaisia muistoja sinulla on elämäsi ensimmäiseltä kirjastokäynniltä ?
- En usko, että kyseessä on ihan ensimmäinen käynti, mutta niitä ihan varhaislapsuuden kuitenkin. Muistan hämärästi sellaisen ihanan satuhuoneen, jossa oli paljon pehmeitä tyynyjä :)
2. Muistatko milloin opit lukemaan ja mitä tuolloin luit ?
- En muista kyllä lainkaan tuota
3. Missä sijaitsee unelmiesi kesämökki: meren, järven, joen vai lammen rannalla? Vai tarvitaanko vesistöä lainkaan ?
- Unelmieni mökki sijaitsisi varmaan meren rannalla, mutta järvikin kävisi. Ja kyllä, siihen kuuluisi ehdottomasti jompi kumpi!
4. Minne matkustaisit kaikkein mieluiten juuri nyt ?
- Juuri nyt lähtisin mieluiten kauan haaveilemaani Barcelonaan.
5. Eksoottisin tai erikoisin ruoka, jota olet maistanut tai syönyt ?
- Erikoisin taitaa olla karhun kieli, jota minua aikanaan huijattiin maistamaan.
6. Osaatko sanoa, mitä koirarotua muistutat ?
- Varmaankin sellaista spanielin ja terrierin risteytystä..
7. Suosikkipuusi
- Kirsikkapuu
8. Mitä puutarha sinulle merkitsee ?
- Yhtä todella tärkeää tulevaisuuden haavetta
9. Oletko käynyt navetassa ?
- Kyllä, monet kerrat ja jopa auttanut poikivaa lehmääkin.
10. Mikä on parasta kesässä ?
- Luonto ja tunnelma
11. Mitä haluaisit kysyä minulta ?
- Mitä luet nyt?

Sitten vielä Mari A.:n kysymyksiin:
1. Kirja joka muutti elämääsi ?
- Hmm..ainakin Anja Kaurasen Kaipauksen ja energian lapset, jonka luin ensimmäisen kerran noin 15 vuotta sitten, jätti sellaisen jäljen, joka kietoitui merkittävästi kokemiini asioihini ja oivalsin monia juttuja.
2. Asia, josta olet sanonut "en koskaan" ja siitä huolimatta tehnyt ?
- Yhden lukion kurssin jälkeen sanoin, etten ikinä enää elämässäni opiskele ja pänttää kemiaa, mutta niinpä vaan tein vielä.
3. Kotimainen kirja, joka jokaisen pitäisi lukea ?
- Ville Tietäväinen: Näkymättömät kädet
4. Käännösromaani, joka jokaisen pitäisi lukea ?
- Khaled Hosseini: Tuhat loistavaa aurinkoa
5. Elokuva, joka jokaisen pitäisi nähdä ?
- Katson tosi paljon leffoja, mutta nyt äkkiseltään viimeisimmistä tulee mieleen Roman Polanskin uutuus Carnage, se oli ihan mahtava!
6. Paras paikka lukea ?
- Nojatuoli
7. Paras asia kesässä ?
- Monien asioiden helppous
8. Huonoin asia kesässä ?
- Liika kuumuus, paahtava helle.
9. Mistä kirjasta on ollut eniten käytännön apua elämässäsi ?
- Nyt lyö aivot jo tyhjää...en osaa sanoa.
10. Kumpi mieluummin: kauhukirja vai rakkausromaani ?
- Ehdottomasti kauhukirja!
11. Kumpaan matkustaisit mieluummin, Malesiaan vai Kiinaan ?
- Kiinaan!

Huh, olihan siinä naputtelemista, mutta samalla aikaa varmaan paljon uusiakin asioita monelle teille. Ensi viikolla muuten luvassa pitkästä aikaa oikea mega-kirjahankinnat -postaus!!  

Kommentit

 1. Minullakin on nyt menossa kolme kirjaa, mutta vain yhtä niistä voin lukea yön tunteina, sillä vaativat liikaa keskittymistä väsyneeltä lukijalta. Se mitä luen yöllä, kyllä herättää kuolleetkin eli arvaatkin: jännitystä!

  Kevät ottaa nyt osansa ja antaa ottaa vaan!

  Eikö ekan kysymyssarjan kympissä pitäisikin olla: "Tunnetko jonkun ihmisen, joka muistuttaa jotain kirjan hahmoa...?" Ellei ole näin, minulla on lukihäiriö, sillä en ymmärrä virkettä. Minä muuten keksin heti kuka ja missä kirjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kaipaan kyllä tuon kolmen rupeaman jälkeen taas jännitystä :) Onneksi on monta sellaista kirjapinossa jo odottamassa!

   Tosiaan, kiitos tarkkasilmäisyydestäsi ;)

   Poista
 2. kesällä ei oikein malta lukea, kun on niin paljon kaikkea, sitten taas syksyllä kun illat pimenee...tai näin päästän itsaeni pakkopullasta.. elokuvia katson kun tulee tarpeeksi hyvä- olipas paljon kysymyksiä ja hyviä vastauksia..mikähän puu olisin....heh..kataja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä keväässä ja alkukesässä jotain sellaista taikaa, että ei niin tiuhaan tule luettua kuin ehkä normaalisti. Vaikka meillä ei ole edes sitä omaa pihaa, jota laittaa, niin kummasti sitä vaan on kaikkea muuta puuhaa :)

   Poista
 3. Kiitos Susa, kun vastasit. Olen nyt vain pikaisella blogikierroksella ja lyhyesti ja ytimekkäästi vastaan kysymykseesi, että luen nyt Naimapuuhia. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs kestä ;)

   Oi, se on hiin hyvä!!!!

   Poista
 4. Paljon tuttua ja vähän uuttakin sinusta, ystävä. <3

  Nuo kolme suosikkikirjaasi ovat sellaisia, jotka ovat vieneet jalat alta minultakin. Tosin Harjukaupungin salakäytävät on ainoa, jota voin sanoa rakastavani, Vapauteen kiinnyin ja Poikani Kevin taas on järisyttävä.

  Näkymättömät kädet aion ehdottomasti lukea. Ja hah-haa, minäkin inhosin kemiaa koulussa. En ole sitä onneksi joutunut lukion jälkeen opiskelemaan, mutta ehkä se riittää, että puoliso on kemisti. ;)

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä Näkymättömät kädet, se on niin tärkeä ja vaikuttava teos monella tapaa!

   Ihanaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 5. Kirsikkapuut ovat iiiihania! Ja että minua harmittaa, kun en ole vielä nähnyt sitä Carnagea. :/

  Olen miettinyt viime aikoina tuota unelmien kesämökin sijaintia. Rakastan kyllä järvimaisemaa, mutta toisaalta olen tosi viehtynyt myös vanhoihin ns. kuivan maan torppiin, ja kun käyn nykyisin lopulta tosi harvoin edes uimassa, sellainen piilopirtti kaukana muista ihmisistä voisi olla ihan oma unelmani. Ei se järvikään tietenkään häiritsisi, mutta suurin osa järvistä on aika tiheään rakennettuja. Ja pienet, seisovat vedet (lammet) taas ennemmin ahdistavat. Lasten kannalta uimapaikka olisi kyllä tärkeä, mutta omaksi piilopaikakseni ottaisin ihan mielelläni rannattoman mökin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi asiassa kyllä minullekin kelpaisi oma mökki ilman mitään vesistöä lähellä, sillä niin kovasti haaveilen omasta mökistä/torpasta/piilopaikasta :) Mutta sitten kun unelmien mökistä ihan puhutaan, pitäisi siellä olla meri tai järvi ja paikka, missä saisin yksikseni istusella ja vain tuijotella & kuunnella sitä meren / järven omaa ääntä, katsoa vedenpinnan väreilyä jne.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)