Hupsistakeikkaa!

Hupsistakeikkaa, kuinkas tässä näin kävi? Minä joka yleensä luen vain yhtä kirjaa kerralla, olenkin nyt yhtäkkiä kuvassa näkyvän kirjapinon parissa! Pinossa on siis seuraavat teokset:

- Sydämen aamu (Aino Järnefeltin ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihto)
- Vaarallista kokea (Aila Meriluoto)
- Syystanssiaiset (P.D. James)
- Tunne lukkosi ( Kimmo Takanen)
- Tunnista temperamentit (Tony Dunderfelt)
- Fifty shades Sidottu
- Anna Ahmatova Fontankan talossa

Lisäksi tietenkin on odottamassa "pian lukuun tulevien"-pinossa noin kymmenen muuta teosta, että ei lopu lukeminen kesken. Ja nyt en edes sen enempää mainitse oman "kirjastoni" lukemattomia, jotka olen siirtänyt  hyllyyn odottamaan omaa aikaansa. Ihan sydäntä raastaa, kun on niin paljon ihania kirjoja, mutta niin vähän aikaa lukea. Joulukuu on osaltani todella kiireinen työn merkeissä, mutta tammikuussa alkaakin sitten pitkästä aikaa taas olla tilanne, että ehdin lukemaan enemmän!

Pienenä marraskuisena piristyksenä ajattelin tähän kommentoivien kesken arpoa suklaata tämän viikon sunnuntaina! Minua kiinnostaisi kuulla, mitä näistä kirjoista odotat eniten blogiini? (Kaikki nuo ovat tulossa tässä joulukuun aikana kyllä, mutta välissä varmasti muitakin! )

Ihanaa viikkoa kaikille teille, koitetaan jaksaa vaikka ulkona on pimeää ja kylmää! Onneksi kirjan kansien välistä aukeaa toinen toistaan upeampia maailmoita, vai mitä ;) ?  

Kommentit

 1. Suklaa sopii tähän vuodenaikaan erityisen hyvin - ja Sydämen aamusta olisi kiva kuulla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin sen tällä viikolla alehyllystä ja ihastuin kyllä jo ensi kurkkaisulla :)

   Poista
 2. Minuakin kiinnostaa eniten Sydänten aamu! Ja kirjat (& suklaa) tosiaan auttavat jaksamaan kaamoksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suklaa ja kirjat ovat aika tehokas yhdistelmä kieltämättä ;)

   Poista
 3. Masokisti minussa odottaa Fifty Shadesia :D

  http://tosh.comedycentral.com/blog/2012/10/15/book-you-nasty
  Ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö olen nauranut tuolle kuvalle ;D

   ps: olen menossa sivulla 150...

   Poista
 4. Namnam! Tuntuu muuten siltä, että tätä multilukemista on liikkeellä.. Itsellä, öö, kolme tai neljä kirjaa kesken.

  Tavallaan kiinnostaisi tuo Syystanssiaiset, koska sen lukemista odotan kovasti, mutta toisaalta olen utelias sen suhteen mitä ajattelet Fifty Shadesista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että olen itsekin aika utelias, mitä lopulta tuumaan FS:sta ;)

   Poista
 5. Jaa, minua kiinnostaisi Sidottu! :D Onhan se nyt niin kuumaa tavaraa ja itse arvon, yritänkö edes lukea sitä, kun sitä on moitittu niin ankarasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tullut niin iso ilmiöä, että päätin sen vuoksi jo lukea, vaikka sinnilläkin, ainakin ekan osan.

   Poista
 6. Minä liityn Sidotun kannattajiin. En ole ajatellut kirjaa lukea, mutta toisaalta tiedä vaikka innostuisinkin, jos lukisin siitä kehuvan arvion.

  Minulla useasti myös oikein tulee surku, kun katselee hyllyssä olevia ihania kirjoja, joita ei ehdi lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuna varmaan luvassa arviota jo Fiftystä ;)

   Poista
 7. Noista kiinnostaisi monikin, mutta lukisin mielelläni Meriluodon kirjasta. Mminua kiinnostaisi tietää, mistä kirjat sinulle enimmäkseen kertyvät? Kirjastosta vai shoppailetko? Toivoisin samanlaista pinoa kotiini, sillä tuttu tilanne on sekin, että kaikki kirjat kotonai on luettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat kertyvät minulle enimmäkseen ns. käytettyinä, eli kierrän ahkerasti paikallisia kirppareita sekä välillä tiettyjä hankin myös huuto.netin kautta. Jonkun verran ostan uutenakin totta kai, esim tuossa pinossa Kimmo Takalan Tunne lukkosi on viimeisin kirjaostokseni, Adlibriksesta. Toki saan myös arvostelukappaleitakin. Suurin osa on kuitenkin ihan kirppareilta sekä alennusmyynneistä haalittuja :)

   Poista
  2. Ja kirjastostakin on melkein aina joku kirja lainassa.

   Poista
 8. Minäkin olen vasta ihan viime aikoina "oppinut" lukemaan useampaa kuin yhtä kirjaa kerralla. Välillä se on ihanaa, kun voi lukea mielialan mukaan vähän mitä vain, mutta toisaalta stressaavaa :D

  Minua kyllä kiinnostaa mielipiteesi tuosta kohutusta Fifty Shadesista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, ettei tästä "multilukemisesta" tule mulla vielä ihan tapaa kuitenkaan, mutta kiva huomata, että kykenen kuitenkin lukemaan useampaakin ;)

   Poista
 9. Itse pysyn "uskollisena" yhdelle kirjalle kerrallaan :D Tosin viime viikolla minäkin poikkesin tutulta kaavalta ja luin (jopa) kahta kirjaa samaan aikana. Ei se niin kamalaa ollutkaan! Toisaalta kertonee keskittymiskyvystäni jotain sekin, että mielellään vain yksi kerrallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen tykännyt juuri siksi lukea vain yhtä romaania kerrallaan, että saan keskittyä hyvin, mutta toisaalta nyt yllätyksekseni huomaan, että pystyn keskittymään hyvin vaikka onkin useampi kesken :)

   Poista
 10. Heh, luin kuvasta yhden kirjan nimeksi ensin "Tunne ukkosi"... :D Olen myös ollut pari viime viikkoa jatkuvasti useamman kirjan loukussa, en ihan noin monen mutta 3-4 on kuitenkin mulle normaalia enemmän, ja äänikirja siihen vielä kaupan päälle.

  Ja kummasti ne bloggarien Fifty-mielipiteet aina kiinnostavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Tunne ukkosi voisi muuten ollakin aika suosittu ;D

   Poista
 11. Osallistun Fifty Shades-kuoroon :)
  Jotenkin oletan, että lopulta jonkun on pakko löytää siitä kirjasta myös jotain positiivista sanottavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä luulen, että olen jo tähän mennessä löytänyt tuosta Fifty Shadesista oikeasti hyvääkin sanottavaa ;D

   Poista
 12. Ensin meinasin valita Tunnista temperamentit-kirjan, ei kaunokirjallinen kiinnostaa vaihteen vuoksi. Mutta Fifty Shades-kommmenttisi kyllä kiinnostavat! Tekstillisesti sitä on haukuttu niin heikkotasoiseksi etten ole uskaltanut kyseisen kirjan pariin. Mutta pakko siinä jotain hyvää on olla, ei se muuten olisi niin suosittu. Joten todellakin kiinnostaa mitä sinä pidät. :)

  Ja ihana arvonta. Peukut pystyssä täällä, suklaa maittaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin panttasin tuon lukemista juuri siksi, että vähän ärsyttikin ajatus niin heikkotasoisesta tekstistä..Mutta..sitten kirja on saanut jo niin suuren ilmiön ympärilleen ja ihmiset ostavat kakkos- ja kolmososaakin innolla, niin pakko oli heittää ne asenteet nurkkaan ja ajatella, ettei kaiken luetun tarvitse olla niin taidokasta proosaa :)

   Poista
 13. Vaarallista kokea kiinnostaa ehdottomasti eniten! <3 Mutta myös temperamentit ja kirjeet. :)

  Minulla on yleensä aina useita kirjoja kesken, mutta joskus kuitenkin "vain" niin, että yksi työkirja, yksi äänikirja ja yksi "varsinainen" vapaa-ajan lukukirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meriluodon kirja on ollut kesken jo monta viikkoa, kun se oli lukupiirikirjamme (kiitos sinun suosituksen <3), mutta olen jotenkin halunnut lukea sen loppupuolen vähän pantaten, pikkuhiljaa nautiskellen Ailan ajatuksenjuoksusta.

   Poista
 14. Minua kiinnostaisi tuo Ainon ja Janne kirjeenvaihto, koska itse tuskin keksisin tarttua sellaiseen kirjaan. Ehkäpä saat minut vakuuttumaan jostain uudesta :)

  Yöpöydälläni on usein iso kasa kirjoja, joita kannan kirjastosta selkä väärällä. Sitten ajan ja mielenkiinnon mukaan valitsen niistä vasta kotona ne, jotka aion lukea. Aloitetut kirjat luen melkeinpä aina loppuun ja yleensä minulla on vähintään kolme kirjaa (aktiivisesti) kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirja on minullekin tavallaan aika uusi kokemus varmasti, sillä olen lukenut tuon tyylisiä todella vähän. Nyt kuitenkin rohkeasti sen tutun ja turvallisen mukavuusalueen ulkopuolelle ;)

   Poista
 15. Ei oikein oma kirjapinoni inspiroi, joten lähdin etsimään kivoja kirjablogeja =D. Olisi kiva osallistua arvontaan ja kuulla kirjasta Syystanssiaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjablogit ovatkin niin ihania lukuinspiraation lähteitä!!

   Poista
 16. Itsellänikin on nyt ties kuinka monta kirjaa kesken ja vielä isompi kasa odottamassa, huihui.
  Mutta Syystanssiaiset-kirjasta olisi kiva kuulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tämä lukutoukkana elo yhtä pinojen kanssa sumplimista :)

   Poista
 17. Minä odotan eniten Syystanssiaiset-kirjaa, aion itsekin lukea sen sopivan välin sattuessa:) Muista lukupinossasi olevista kirjoista en sitten oikein välitäkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vielä ainakin vähän hämmentynein mielin Syystanssiaisten kanssa, mutta suurella mielenkiinnolla erityisesti Austen-, mutta myös dekkarifanina sen kyllä luen.

   Poista
 18. Heippa,

  miulla alkaa olla oman mittapuuni mukaan varsin hirmuinen määrä lukemattomia kirjoja omassa hyllyssä... kesken taitaa olla kaksi, mutta ne pitäisi aloittaa alusta uudestaan, koska on jo aikaa siitä kun aloitin ensimmäisen kerran. Olen kyllä niin toisaikainen lukija kuin olla ja voi!

  Mutta näistä sinun pinosi kirjoista arvon kahden välillä... Tunne lukkosi odottaa oman pöydän reunalla (aloitinkin jo ja testi tehtynä), joten sen esittely kiinnostaa kyllä. Toisaalta taas tuo Temperamentti-teos kiinnostaa myös, koska sitäkin olen päässyt selailemaan... Päädyn Tunne lukkosi-teokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kaksi ovat kyllä niin mahtavia teoksia. Eilen bussissa ahmin taas pätkän tuota Dunderfeltin kirjaa!

   Poista
 19. Kiva postaus! Minulla on ollut aikeissa tehdä kirjabloggareille Yksi Kysymys, mutta mietin vielä...Palkintona voisi olla vaikka suklaata, mutta vien nyt ensin arvonnan loppuun ja mietin sitten sitä asiaa.

  Minulla on kysymykseesi vahva vastaus: Kirjoja, jotka tässä kiinnostavat on kaksi eli Aila Meriluodon Vaarallista kokea sekä Pirjo Aaltosen Anna Ahmatova Fontankan talossa. Sydämen aamusta voisin olla myös kiinnostunut, mutta ehkä sitten joskus...Bo Carpelanin Axel oli minulle kirja, jonka luin 10 kertaa ja siinä olin Sibeliuksen perheessä kaikkineen kuin myös teoksessa Sibelius, jonka on kirjoittanut Erik Tawaststjerna.

  Lue kun ehdit Meriluodon jatko päiväkirjoilleen eli Tältä kohtaa - Päiväkirjat vuosilta 1975-2004. Hänen rohkeutensa on sammumaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ailan mielenmaailma on kyllä huikea, hän on ollut niin rohkea nuori nainen monella tapaa, uskaltanut elää ja kokea!!

   Jännää, mikähän kysymys sinulle on muille bloggareille :)

   Poista
 20. Minua kiinnostaa eniten Ahmatova! Myös Meriluoto on vahvoilla.

  VastaaPoista
 21. Fifty Shadesia odotin. Siitä näkyikin jo arvio olevan. Juuri viime viikolla luin tuon itse.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)