Darth Vader ja pikku prinsessa

Jeffrey Brown: Darth Vader ja pikku prinsessa
Atena, Jyväskylä 2013
Suomennos: Ville Lähteenmäki

Amerikkalainen, humoristisista sarjakuvista tunnettu Jeffrey Brown on itse ns. Star Wars -sukupolvea. Hänen lapsuuteensa kuului olennaisena osana Star Wars -jutut monissa muodoissaan. Brown on mielestäni tehnyt hauskan ja rohkeankin vedon tuodessaan kulttimainetta nauttivan ilmiön nykypäivään ja vieläpä perhe-elämään. Vai miltä kuulostaa pelottavana tunnettu Darth Vader, joka heltyy täysin nuoren tyttärensä, prinsessa Leian edessä tai kasvava prinsessa Leia, joka yrittää lähteä ulos paljastavissa vaatteissa mutta kuuleekin isän jyrähdyksen " Leia! Et varmasti lähde ulos noin vähissä vaatteissa! " ? Ainakin minun huumoriin tämä uppoaa aika täydellisesti. En voi sanoa olevani Star Wars -fani, mutta tykkään ko. elokuvista todella paljon. Suurin fani lienee meidän perheessä taitaa kuitenkin olla kohta 4-vuotta täyttävä kuopuksemme. Luonnollisestikaan hän ei vielä vuosiin pääse tutustumaan ko. leffojen maailmaan, mutta aika paljon on lanseerattu Star Wars -juttuja lapsillekin, aina legoista pehmoleluihin. Brownin sarjakuvateos sopii hyvin niin aikuiselle kuin nuoremmallekin lukijalle. 


Sarjakuvan kuvitus on mielestäni hyvin uskollinen monilta osin hahmojen ulkoasun suhteen, mutta toisaalta taas esimerkiksi Leian hahmossa on hauskasti näkyvissä nykyaikakin. Myös kuusivuotiaan esikoisen makuun tämä iskee. Sarjista voi selailla lapsi itsekseenkin ja toisaalta lueskella yhdessä aikuisen kanssa. Toki tämä on mielestäni enemmän aikuiseen makuun ja aikuisten sarjakuvaksi luokiteltukin. Ihan pienimmille tämä ei ehkä sovi, koska Darth Vader ja moni muukin hahmo voi olla itsessään vähän pelottava. Darth Vader ja pikku prinsessa Leia on esimerkiksi mainio lahja-idea ja toisaalta aika must-hankinta Star Wars -fanin hyllyyn!

PS: Teitä kirjautuneita lukijoita on jo huimat 300, KIITOS!!!!!!

Kommentit

 1. Menee tämäkin lukuun, sen verran pidin Darth Vader ja pojasta. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä olisi varmasti meilläkin kirja paikallaan, kun sekä 5- että 7-vuotiaat ovat nyt (Lego) Star Warsin lumoissa ja tuntevat kaikki hahmot.

  VastaaPoista
 3. Hah, mäkin luin Darth Vaderin ja pojan, joten tämä on ehdoton!

  VastaaPoista
 4. Luin tämän kirja ja olen sitä mieltä, että on ihastuttava kirja.
  ***

  Kuitenkin olen muuallakin kommentoinut, että ihmettelen tämän kirjan lähtökohtaa. Anakin Skywalkerhan kääntyi Star Wars episode 3:ssa voiman pimeälle puolelle ja muuttui Darth Vaderiksi, ja aikaansaa Leian ja Luken äidin kuoleman, ja kaksoset piilotetaan häneltä, Leia Alderaaniin ja Luke Tatooineen. Darth Vaderin toimien seurauksena tuhotaan Leian kotiplaneetta Alderaan asukkaineen, ja myös Luken kasvattivanhemmat kuolevat molemmat episode 4:ssa. Kasvattivanhemmat, jotka ovat Anakinin äidin läheisiä.
  ***
  Joten tämä on nähtävissä rinnakkaistarinana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke tästä lisäinfosta, koska niinhän tämä on nähtävä, että vaikka monen hahmon ulkoasu vastaa todellista hyvin, tarina on kyllä puhtaasti rinnakkaistarina!

   Poista
 5. Pitää selvästi lukea sekä tämä että se DV ja poika. Itse tykkäilen myös Star Warsista ja piirrostyyli on söpöinen. Erityisplussat ewok-nallesta!

  VastaaPoista
 6. Lainasin tämän sekä Darth Vader ja poika -sarjakuvan ja tykkäsin kovasti, samoin myös 8v esikoinen, josta taisi tulla Star Wars -fani ainakin jos prinsessakirjan seitsemästä lukukerrasta voi jotain päätellä ;) Mukava ja raikas idea tuoda kulttihahmot lapsiperhearkeen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)