Kirjabloggaaja hurahti postcrossingiin


Keväällä asioidessani ihanassa Harjun paperi kivijalkapuodissa korttiostoksilla, tuli puheeksi postcrossing, ja siitä se innostus sitten lähti! Lyhyesti sanottuna postcrossingissa on ideana lähetellä ja saada kortteja ympäri maailmaa. Jos aihepiiri kiinnostaa sinua enemmän, lisätietoa mm. Postcrossing -sivustolta, täältä. Koska tiedän, että teissä lukijoissani & kanssabloggaajissa on ainakin muutamia postcrossingia harrastavia tai siitä kiinnostuneita, ajattelin tehdä aiheesta ihan oman postauksen. Tällä hetkellä olen itse lähettänyt 61 postikorttia ympäri maailmaa ja saanut 63. Yllä olevassa kuvassa näkyy joitakin suosikkejani saamistani korteista. Alla olevassa kuvassa puolestaan näkyy hauskasti tilastona lähettämieni ja saamieni korttien linjoja.Omaan profiiliin voi kirjoittaa itsestä esittelyä sekä kertoa, millaisista korteista erityisesti pitää. Joissakin profiileissa on joskus todella tarkat kriteerit siitä, millaista haluaa ja millaista ei. Itse en ole lähtenyt sille linjalle vaan olen kyllä listannut suosikkiaiheitani ja korostanut, että kortti kuin kortti ilahduttaa. Toki on aina ihana huomata kun saa kortin, jonka lähettäjä on selvästi halunnut lähettää mieleisen kortin, vai mitä sanotte näistä:
Tällä hetkellä säilytän kortteja vielä sellaisessa itse tuunaamassani puurasiassa, mutta suunnitelmissa olisi ihan ostaa albumit kortteja varten. Olen myös suunnitellut laittavani joitakin lemppareitani aina roikkumaan pyykkipojilla narusta tänne soppeni seinään.

Kuvan lisäksi tietysti yhtä kiehtovaa on se kortin toinen puoli usein. Se, mitä kortin lähettäjä kertoo itsestään ja elämästään, kenties kotikaupungistaan. Jotkut kirjoittavat vain muutaman "pakollisen" rivin kun taas toiset kirjoittavat kortin täyteen monenlaisia juttuja, personoivat vielä tarroilla tai erityisen kivoilla postimerkeillä korttia. Olen kyllä aika totaalisesti hurahtanut tähän harrastukseen!Yllä olevassa kuvassa on tänään postiin lähteneitä kortteja. 9.9.2013 julkaistiin ensimmäinen virallinen Postcrossing-merkki Suomessa, joka näkyy vasemmalla kuvassa. Samana päivänä julkaistiin myös aivan mahtavat Angry Birds-postimerkit, jotka ovat ihan varmasti ulkomailla haluttuja merkkejä postcrossaajien kesken. Kuvan uudet ihanat postimerkkiarkit tarjosi minulle posti, kiitos!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, tällä viikolla luvassa postauksia mm. Anja Snellmannin Parvekejumalista, Markus Zusakin Kirjavarkaasta ja eräästä ihanasta Atenan korttiaskartelukirjasta

Kommentit

 1. Voi, tämä on kiehtovaa! Olen korttimaanikko;) Paljastus Olen säästänyt kaikki elämäni aikana saamani kortit, lisäksi minulla on tallessa sekä isäni, että hänen äitinsä aikanaan saamat kortit. R:lle tämä on ongelma;) Kirjakaupoissa, missä ikinä olenkaan, myös maissa, joiden kieltä en osaa, ostan kortteja taidekirjojen lisäksi. Nyt on onneksi saksankielisiä kortteja niin paljon, että pääsin Suomalaisesta viimeksi ulos ilman yhtään korttiostosta.

  Sinun harrastuksesi on vielä kiehtovamapaa, koska siihen liittyy kontakti muihin ihmisiin ja maihin ja pitää vähän myös paneutua, mitä kirjoittaa.

  Waude!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, minäkin olen säästänyt kaikki saamani kortit! :)

   Poista
 2. Postcrossing alkoi houkutella! :)
  Nuo kirjakortit ovat ihania. Täytyy tutustua aiheeseen enemmän, sillä olisi kiva myös ilahduttaa muita kivoilla korteilla. :)
  Ja postimerkitkin on kivoja, Angry birdsejä pestasin miehen hakemaan heti kaksi arkkia, että raaskii käyttääkin joskus.

  VastaaPoista
 3. Postcrossing on ihana harrastus! Minäkin oon ollut siinä mukana muutaman vuoden, mutta nyt on ollut vähän taukoa. En oo tiennytkään, että Suomeenkin on tullut postcrossing-merkki! Täytyypä herätellä tätä harrastusta pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
 4. Tämä kuulostaa kyllä kiehtovalta harrastukselta. Sellaista, jota voisin kuvitella harrastavani. Mistä muuten alkujaan keksit tämän harrastuksen?

  Ja ihania kortteja, oi!

  VastaaPoista
 5. Postcrossing on kyllä mainio harrastus, liityin mukaan jo useampi vuosi sitten ja saatuja kortteja on tallessa isonpuoleinen laatikollinen. Nyt homma on harmi kyllä ollut jo pitkään enemmän tai vähemmän tauolla kun ei vaan kaikkeen tunnu ehtivän, mutta pitäisi kyllä aktivoitua taas, edes vähän. On huomattavasti jännempää mennä postilaatikolle kun tietää että siellä saattaa odottaa kortti ihan mistä vaan! :)

  VastaaPoista
 6. Oi, sait minut kiinnostumaan postcrossingista ja liityin äsken sivustolle. Kiitos ihanasta harrastusvinkistä! ;)

  VastaaPoista
 7. Mieheni harrasti postcrossingia pitkän aikaa ja oli kyllä hauskaa löytää postilaatikosta perinteisiä postikortteja lähes päivittäin. Jossain vaiheessa miehen oli lopulta pakko lopettaa, kun harrastus alkoi viedä liikaa aikaa… ! :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)