Raija Puukko: Ekokorttitemppu
Raija Puukko: Ekokorttitemppu
Kustantaja: Atena 2013
Kirjan kuvat: Marjo Koivumäki
Sivuja: 143
Mistä minulle: a-kappale, kiitos

Ekotaiteilija Raija Puukon Ekokorttitemppu on juuri sitä mitä olen korttiaskartelijana kaivannut: inspiroivaa, kotimaista kirjaa korttiaskartelusta, jossa hyödynnetään kierrätysmateriaalia. Toki aika paljon keksin ihan omasta päästä ideoita materiaalien käytössä korteissa joita teen, mutta silti olen kaivannut ihan konkreettisesti kirjaa johon on koottu houkuttelevasti laajasti noita ideoita yhteen, kuvien kera tietenkin. Kirja on jo ulkoasultaankin kuin karkki, pieni taideteos! Ja mikä parhainta, kirjassa on minullekin monia uusia vinkkejä, mitä materiaaleja hyödyntää askarteluissa. Vai miltä kuulostaa kortti, jossa on käytetty vanhoja negatiiveja tai talouspaperia?

Puukko käy kirjan alussa lyhyesti läpi omaa korttiaskartelijan historiaansa sekä korostaa sitä, miten hyvä on käyttää korttiaskarteluissakin hyödyksi jo itsellä olevaa materiaalia ja nimenomaan vieläpä ns. kierrätysmateriaalia. Miksi aina ostaa yleensä vielä ulkomailta asti tuotatettuja materiaaleja kun useimmalla on jo ihan omassa kotona vaikka mitä hyödynnettävää? Sanoisin, että tämä jos mikä on kierrätystä parhaimmillaan. En toki käytä pelkästään kierrätysmateriaalia askarteluissani, esimerkiksi ylläolevassa kuvassa näkyy uusia hankintojakin, mutta koko ajan enenevässä määrin huomaan hyödyntäväni kierrätysmateriaalia.  

Ekokorttitemppu-kirjasta saa Marjo Koivumäen ottamien kuvien myötä erittäin havainnollisia vinkkejä askarrella vaikkapa persoonallinen joulukortti, kortti luonnonmateriaaleja hyödyntäen tai varmasti uniikin hääkutsun. Kierrätysmateriaalien kattaus joita korteissa käytetään, on huikea: on negatiivia, vanhaa nuottipaperia, nappeja, pelikortteja, foliota, tapettia, tuohta jne. Pidänkin kirjassa juuri tästä ominaisuudesta, että Puukko on tuonut kirjassa oikeasti todella monipuolisesti kierrätysmateriaaleja esille. Se innostaa itseäkin katselemaan ympäristöään vielä tarkemmin sen suhteen, mitä voisi käyttää korttiaskartelussa hyödyksi. Ekokorttitemppu on kertakaikkisen inspiroiva ja herkullinen kirja korttiaskartelijalle eko-henkeen! Toisaalta se on myös aika kiva lahjaidea ihmiselle, joka on askarrellut vähemmän ja aina harmittelee, ettei oikein 
itse keksi ideoita juuri korttiaskarteluun. Oma ekomateriaalisuosikkini taitaa tällä hetkellä olla vanhojen kirjojen sivut! Ajattelin muuten kokeilla tehdä niistä lumitähtiä ikkunaankin tässä kunhan ehdin, miltäs kuulostaa?    Kommentit

  1. Onpa kauniita kortteja! Ja herkullisen näköinen kirja! Mitä luulet, onko opus sopiva sellaisellekin ihmiselle, jonka sormissa liima on, noh, pelkkää liimaa sormissa eikä kiinnitysväline ja joka joutuu pyytämään miehensä aina liimaamaan strösselit korttien päälle itku silmässä ts. kannattaako kaltaisena askarteluhaluisen mutta poropeukalon näpertelijän tutustua kirjaan vai tuleeko vain paha mieli?

    VastaaPoista
  2. Minusta tässä kirjassa on paljoin sellaisia malleja, missä ei juuri tarvitse piipertää pienten materiaalien kanssa, eli kannattaa tutustua :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)