Herkullinen kirjavinkki: Juustokakut

Hannah Miles: Juustokakut -60 suussasulavaa leivonnaista
Kustantaja: Gummerus 2014
Sivuja: 144
    
Gummerukselta ilmestyi kevättalvella ihana Juustokakut -kirja, joka pelkällä kauniilla ja herkullisella kannella herätti tämän kotileipurin mielenkiinnon. Varsinkin vielä ollessani kotiäitinä, leivoin viikottain, joskin juustokakkuja harvemmin. Nyt kun arkea siivittää perheen lisäksi työ ja harrastukset, tulee leivottua harmillisen vähän. Juustokakut ovat kuitenkin niin älyttömän näppärä ja nopea herkku valmistaa, että kiireinenkin ehtii sellaisen jossain muodossa tehdä. Ja mikä parhainta, juustokakun voi hyvin pakastaakin ja ottaa sieltä sitten vain sulamaan vähän ennen tarjolle laittoa.

Milesin Juustokakut -kirjassa on alussa mukavan lyhyt ja informatiivinen osuus, josta saa kokemattomampikin leipuri varmasti riittävät tiedot ryhtyäkseen kokeilemaan näitä herkkuja. Yksinkertaisimmillaanhan juustokakku ei tarvitse edes liivatetta ja mikä mukavinta, tuskin koskaan uuniakaan. Toki uunissakin paistettavia juustokakkuja on, mutta suurin osa näistä tehdään ihan kekseistä murustamalla rasvan kera pohja ja täyte hyydytetään jääkaapissa. Minulle oli muuten yllätys, että edes liivatetta ei tarvita välttämättä, riippuen toki täytteen muista ainesosista. Suurin tärppi tuossa alun osuudessa minulla liittyy juuri liivatteeseen. Olen jostain saanut päähäni, että nesteen johon liivatteet liotetaan, täytyy olla kiehuvan kuumaa, mutta näin ei ole. Itse asiassa tämä lienee se syy, miksi usein liivatteella hyydyttämäni kakkutäytteet eivät olekaan hyytyneet hyvin, kun olen käyttänyt kiehuvan kuumaa vettä.

Kirjasta löytyy juustokakkuja niin perinteisiä, nopeita ja vähän arkisempia kuin sitten niitä jo haasteellisempia gourmee-versioitakin. Jokaiselle herkkusuulle jotakin! Mukavaa on myös se, että osa tehdään suoraan valmiisiin annoskokoihin vaikkapa ihan juomalaseihin! Koska olen itse tällainen kokeileva kokki ja leipoja, sekä toisaalta myös vatvomista harrastava päättämätön Vaaka-ihminen, en osannut valita yhtä tiettyä kakkua vaan teinkin sovelletun version. Yhdestä otin pohjan ja toisesta täytteen. Lopputuloksena tällainen herkku, joka muuten menikin sitten hujauksessa perheen kera :)PS: Blogini täyttää ensi kuussa jo huimat NELJÄ VUOTTA!! Se taitaisi olla arvonnan paikka, vai mitä tuumaatte?

Kommentit

 1. Oi, ihanan näköinen kakku. Meidän perheen 3-vuotias tuli olan yli kurkistelemaan kun olin lukemassa juttuasi ja oli niin haltioitunut kakun kuvasta, että meilläkin näköjään leivotaan juustokakkua viikonloppuna:D

  VastaaPoista
 2. Oi että, pitääpä hankkia tämä kirja käsiini. Rakastan juustokakkuja, yksi on juuri nyt uunissakin. ;)

  VastaaPoista
 3. Rakastan juustokakkuja, joten olen "hieman" kuolannut tuon kirjan perään ;) En ole kuitenkaan tullut sitä ainakaan vielä hankkineeksi (en yleensä tule ostaneeksi keittokirjoja vaa luotan kahteen kotona olevaan saatuun kirjaan ja sitten netin ja lehtien ohjeisiin). Minun suosikkini on appelsiinijuustokakku minttudominokeksipohjalla. Nam!

  Pidän ehdottomasti silmäni auki blogisynttärihulinan varalta ;)

  VastaaPoista
 4. Minä en voinut vastustaa kirjaa juustokakuista. Tuo oli ihana kirja. Sitä oli pakko kokeilla heti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)