Kirjahamsterin onnen viikko sekä toukokuun luetut


Kirjahamsterin onnen viikko


Viime viikko oli kirjahamsterin onnen viikko, vai mitä tuumaatte kuvassa näkyvästä pinosta? Kävin viime viikolla kahdella SPR:n kirppiksellä sekä kahdessa päivän kirppistapahtumassa. Jälkimmäisistä löysin yhden kirjan per tapahtuma ja kaikki loput noilta kahdelta SPR:n kirpparilta. Kirjojen hinnat vaihtelivat reilusta eurosta kolmeen, eli ei juuri päätä huimanneet.  Kallein oli tuo ylinnä näkyvä ihana Sami Malilan & Tove Janssonin Muumipeikon luontoretki (WSOY) 3.5e. Se onkin se ehkä parhain löytö vähään aikaan. Kyseessä on vuonna 2000 julkaistu kattava teos ulkoilmaelämään Muumiperheen malliin. Kirjasta löytyy tietoa kasveista, luonnonilmiöistä, retkeilystä leikeistä ulkona, jokamiehen oikeuksia unohtamatta. Vaikka kirjasta tietääkseni ole uutta painosta saatavilla, tuon kirjan esittelyyn lähiaikoina blogissani. Aivan ihana kirja muumien ystäville ja muumimielisille!

Mutta on pinossa muitakin löytöjä! Osa muistaneekin edelliseen kirjalöytöpostaukseeni liittyen, että löysin jo tuon Marianne Fredrikssonin Anna, Hanna ja Johanna- kirjan sidottuna parilla eurolla, ja nyt se on pinossa nidottuna versiona. En raskinut jättää sitä hyllyyn kun hintaa oli vain 1.20e ja koska käynnissä on nyt blogini 1-vuotisarvonta, tämä kirja tulee osaksi kirjalistaa, josta voittajat valitsevat kirjat! Ihana löytö oli myös Ian McEwanin Sovitus! Tutustuin tovi sitten vihdoin hänen tuotantoonsa, ja haluan ehdottomasti lukea lisää. Sovituksen olen katsonut elokuvana, ja pidin siitä valtavasti. Lisäksi pinossa on seuraavat kirjat, joista en tällä erää sen enempää kommentoi, koska luvassa on vielä tämän postauksen nimissä Toukokuun luetut.

Siri Huvstedt: Amerikkalainen elegia
John O'Farrel: Terveisiä perheestä
Olli Jalonen: Värjättyä rakkautta
Anja Snellman: Lemmikkikaupan tytöt
Riitta Jalonen: Rakkausmuistot  sekä Enkeliyöt
Joanne Harris: Herrasmiehiä ja huijareita
William Styron: Sofien valinta
Liza Marklund & Lotta Snickare: Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan
Jennifer Wanderbes: Pääsiäissaari
Annie Hawles: Kypsä poimittavaksi
PAHALLA PÄÄLLÄ Kuinka autan pientä känkkäränkkää


Toukokuun luetut
Toukokuun luettuihin sitten vielä silmäys! Toukokuu ei kokonaisuutena ollut niin lukuisa ja hyvä kuukausi kuin huhtikuu. Toukokuun luettujen romaanien saldo on 7 ja lisäksi yksi sarjakuvaromaani. Kaikki lukemani olivat vähintään hyviä, moni erinomaisia. Käännöskirjoista ykkössijaa kärkkyy tämä hetken fiiliksellä Ian McEwanin Sementtipuutarha sekä Susan Abulhawan Jeninin aamut. Kotimaisen kaunon saralla puolestaan voiton vie Essi Tammimaan Paljain käsin. Tässä kaikki toukokuun luetut listana:

Kathryn Stockett: Piiat
Eppu Nuotio: Loppu
Jonathan Theorin: Verikallio
Ian McEwan: Sementtipuutarha
Joel Haahtela: Elena
Susan Abulhawa: Jeninin aamut
Essi Tammimaa: Paljain käsin
Zeina Abirached: Pääskysen leikki

Arvosteluihini kirjoista pääset kirjoittamalla kirjan nimen blogini oikeassa ylälaidassa olevaan "Hae blogista" kenttään! Ja malttakaahan vielä odottaa tovi, kyllä se Sarah Watersin Vieras kartanossa tulee tällä viikolla! Olen jo yli puolen välin ja pakko sanoa, että syynä lukemisen hitauteen ei ole se, etteikö kirja kiinnosta vaan se, että arki on tohinaa täynnä juuri nyt. Vieras kartanossa on juuri sitä, mitä esittelyiden perusteella odotinkin, enkä malta odottaa, että pääsen taas tänä iltana kodin hiljetessä tuonne ränsistyneeseen Hudnreds Halliin.....

Kommentit

 1. Hihii, oikein valpastuin kun Bloggerin blogiseurantaan tuli kirjahamsteriotsikko ja kuvassa näkyi jotain muumimaista. Mahtava kirjasaalis! En voi käsittää, miten olet saanut noin hyviä kirjoja noin edullisesti. Todellinen onnen viikko! :)

  Minusta blogeissa voi hyvin kirjoittaa vanhemmistakin teoksista, sillä eiväthän blogit ole kirjakauppoja. Usein ne vanhatkin kuitenkin löytyvät kirjastosta, antikvariaatista tai vaikka kaverin kirjahyllystä, jos joku kiinnostuu. Vanhoista kirjoista on myös mukava keskustella, vaikka lukemisesta olisi aikaakin, nostalgisia muistoja on kiva jakaa.

  Eli: älä vain jätä muumikirjaa esittelemättä, vaikka se olisikin loppuunmyyty. ;)

  VastaaPoista
 2. Jenni: Siellä toinen kirjahamsteri ;) Täällä nuo SPR:n kirppikset ovat sellaisia, että aina sieltä jotain oikeasti hyvää löytyy 2-3 eurolla, mutta harvoin tulee parin käyntikerran myötä tuollaista "saalista"!

  Ehdottomasti tuon Muumikirjan blogiini, sillä haluankin tuoda vanhempia kirjoja enkä vain uutuuksia. Noiden haasteidenkin myötä, joihin osallistun, on luvassa vanhempaa tuotantoa!

  VastaaPoista
 3. Vitsit kuinka upeita kirjalöytöjä ja noin halvalla! Tuli taas kirppishimo;)

  VastaaPoista
 4. Ugh, mä olen taas miettinyt, että mikä olisi paras keino siirtää kirjoja asunnosta toiseen. Ei tee mieli hankkia mitään uutta. Mutta ehkä sitten joskus on pysyvä paikka, johon voi tehdä uutta kasaa =)

  Mulla myös toukokuu vähensi lukemista, syytän tätä juhlahumua ja aurinkoisia ilmoja. Mukava se on elää kirjan kansien ulkopuolellakin välillä ;D

  VastaaPoista
 5. Wau, ihana kirjalöytöpino! Kirppikset ovat usein kirjanystävän aarreaittoja...osa ihmisistä, kun ei anna kirjoille mitään arvoa ja hyviä kirjoja voi saada eurolla tai parilla. Viime viikonloppuna eräs kirppismyyjä myi kaikki kirjansa 20 senttiä kappale!! Kirjapinossa ei vaan sattunut olemaan yhtään sellaista kirjaa, jota minulla ei jo olisi ollut.

  VastaaPoista
 6. En olekaan ainoa, joka on juuri löytänyt Herrasmiehiä ja huijareita ihan pilkkahintaan! Kävin pitkästä aikaa kirppiksellä ja olin iloinen löydöstäni. Missähän välissä sen ehtisi vielä lukea!

  VastaaPoista
 7. Ihania löytöjä! Minäkin kävin eilen kirppistelemässä ja haalin kolme Löytöä (Haahtelaa, Jääskeläistä ja Carol Shieldsiä).

  Ja Herrasmiehiä ja huijareita on hyvä! Se on suosikkejani Harrisin tuotannosta.

  VastaaPoista
 8. Sanna: Muiden kirjablogeissa olevat kirjalöytöpostaukset kyllä ruokkivat aina kummasti omaa intoa lähteä kiertelemään ;)

  Mari A.: Oi, muutto ja kirjat..Siinä on kirjahamsterillakin yleensä hetki, jolloin miettii, että vähempikin riittäisi ;)

  Kevät on jotenkin erityisen puuhakasta aikaa ja vaikka haluaisikin, ei tule ehkä niin tiuhaan luettua kuin yleensä.

  Absolutely White: Wau, 20 senttiä kirja. Sama kuin ilmaiseksi antaisi! Melkein tuolloin olisi sama myyjän lahjoittaa ne juuri vaikka SPR:lle, joka saisi niistä hyvään tarkoitukseen aina muutaman euron per kirja.

  Janninna: Siellä toisella SPR:n kirpparilla oli noita Harrisin kirjoja itse asiassa kaksi! Olen tykännyt kaikista tähän mennessä lukemistani Harrisin kirjoista, ja tätähän on vielä kehuttu paljon.

  linnea: Oi, mitkä kirjat löysit heiltä? Minäkin koitan erityisesti etsiä Shieldsiä, koska tämän vuoden yhtenä projektina tutustua vihdoin hänen tuotantoonsa.

  VastaaPoista
 9. Ihania kirppislöytöjä, ihania luettuja... Styronin Sofien valinta on todella hyvä.

  Tuntuu kyllä hassulta, että jonkun mielestä 7 tai 9 tai 11 kirjaa kuukaudessa on vähän, ja sitä perusteellaan aurinkoisia ilmoilla tai kiireillä :). En ehdi lukemaan ja bloggaamaan läheskään niin paljon kuin esim. Susa tai Mari, ja silti nämä harrastukset vievät tässä elämäntilanteessa liikaa aikaa. Mutta lukunopeudet ja elämäntilanteet vaihtelevat, kaikilla on se oma "hyvän lukukuun" mitta :):

  VastaaPoista
 10. Pienen mökin emäntä: Tiedätkö, jossain blogissa joskus kommentoin lukeneeni tuon Sofian valinnan, kunnes kirpparilla sen käsiini saadessano tajusin, etten ole lukenutkaan!

  Tuo on ihan totta, nimenomaan niin, että jokaisella on oma mittarinsa sille hyvälle lukukuulle! Koen itse, että erityisen hyvä lukukuu on sellainen, kun on saanut lukea niin paljon :) Niin usein, ettei ole vähän väliä se tunne, että hitsi kun en nytkään ehdi lukemaan ja hyvä kirja odottaa. Arki kahden pienen lapsen perheessä on usein sangen hektistä ja välillä taas menee päiviä, että pystynkin kaiken tohinan keskellä/välissä lukemaan tiuhaan.

  Ja toki tuo 7 kirjaa kuukaudelle on oikeasti jo tosi hyvä sekin, mutta jotenkin tässä kuussa on ollut se tunne, etten ole nyt ehtinyt lukemaan niin usein kuin haluaisin.

  VastaaPoista
 11. Hienoja löytöjä! Ja niin kuin jo toisaalla sanoin, oli ihana kun muistin kauttasi John O'Farrellin, jonka hauskan "Parasta miehelle" luin melkein kymmenen vuotta sitten ja pakotin miehenikin (silloin poikaystäväni) lukemaan. ;)

  Mie odottelen muumipostausta ja etenkin Watersia!

  PS. Olen innoissani, että pidit noin kovasti McEwanista, mutta hieman pala kurkussa, kun PIiat ei noussut tavoittelemaan kuukauden parhaan kirjan arvonimeä. *klumps* (Ei oikeasti.)

  VastaaPoista
 12. Minä rrrrrrakastan antikvariaatteja. Harjukaupungissakin olen eräässä melkein asunut;-) Kerään oikeasti vanhoja painoksia ja viimeisin löytöni oli Välskärin kertomuksen kaikki kolme osaa juuri sen vuoden painoksena kuin halusin ja hyvässä kunnossa.

  Siis edelleen minusta Joanne Harrisin Appelsiinin tuoksu on suosikkini häneltä. Noudan sen kirjastosta ja teen blogiini ja myös erään toisen, joka on kiinnostanut jo kauan.

  Susa, olen niin onnessani, että tajusit sen Sementtipuutarhan! Se on monille kova pala. Minua ei ole haukuttu muusta kuin eräs lukija suuttui kun kehuin Sementtipuutarhaa ja toinen siitä, kun pidin yhtään eräästä Marklundin kirjasta. No, aika vähällä olen päässyt, eikä ole minun vastuullani, jos joku voi huonosti Sementtipuutarhasta. Minä nautin McEwanin kyvystä tehdä moinen esikoisteos.

  Susa, odotan todellakin että lukisit McEwanin Launatain tai Ikuisen rakkauden...

  VastaaPoista
 13. Oi, miten ihania kirjoja olet löytänyt! Mulla on menossa en- osta-kirjoja-ennen-kuin-saan- töitä -kampanja. Siten kierrän kaikki kirjakaupat kaukaa. Mutta kirppareilta toki löytää halpoja aarteita, mutten ole viime aikoina sieltä löytänyt mitään ostettavaa. Mitä tulee kirjojen hintoihin kirpparilla, olen itsekin kirjoja myynyt enkä ole laittanut kirjoille kovaa hintaa, koska ennen kaikkea haluan saada ne kiertoon. Edullinen hinta ei siis välttämättä johdu siitä, ettei yleensä ottaen kirjoja arvostaisi. Tosin just niitä nimenomaisia kirjoja, jotka myyn, en itse arvosta niin paljon, että haluaisin ne vielä omistaa, mutta jollekin toiselle lukijalle ne saattavat olla merkittävä löytö.
  Viimeksi me myytiin pokkareita eurolla ja kovakantisia kahdella eurolla. Ja ne kaikki olivat tosi hyväkuntoisia. Minua suututtaa, kun jotkut myyvät huonokuntoisia kirjoja kalliilla. Mm. viimeksi kirpparilla bongasin pehmeäkantisen Jaja-siskot, joka oli selvästi kastunut, mutta hinta oli silti useamman euron. Jäi siis ostamatta se kirja.

  McEwanista olen ihan samaa mieltä kuin Leena. Hänen kirjojaan kyllä kannattaa lukea!

  Ja paljon olet taas ehtinyt lukea. Mulla toukokuun saldo on melkein viisi kirjaa. Bolsoin perhosesta on vielä muutama kymmenen sivua jäljellä. Mistä tulikin mieleen, että yö on jo pitkällä. Lähdenkin nukkumaan, mutta sitä ennen luen (ja nautin!) Bolshoin perhosen tarinan loppuun.

  VastaaPoista
 14. Karoliina: Piiat oli IHANA! Se oli yhtä aikaa viihdyttävä (olematta silti missään määrin ns. hömppää), vakava ja kantaaottavakin. Jeninin aamut ja Sementtipuutarhat eivät olleet ihania, mutta voimakkaan puhuttelevia, järisyttäviäkin ja siksi ne kirmasivat listan kärkeen. Piiat kyllä kärkkyy siinä kulmilla. Kuten tuolla aikaisemmin totesin, kaikki lukemani olivat hyviä! ;) *puspus*

  Leena: Kirjapinossa odottaa McEwanin rannalla, kun sain sen kirjastosta, mutta seuraavaksi häneötä varmaan tartun juuri tuohon Ikuiseen rakkauteen.

  Sementtipuutarha oli rankka kirja. Paikoin melkein tuntui, että voin itsekin pahoin, mutta kuitenkin se oli vaikuttava kaikessa hämmentävyydessään!

  Anna Elina: En minäkään kirjakauppoihin juuri uskalla mennä ;) Mutta kirppareita kun kiertelen, katson aina kirjahyllytkin sieltä. Ja nytkin käytännössä tuo viikon huikea saalis, 13 kirjaa, maksoi yhteensä sen verran, mitä uusi kirja ja toisesta uudesta vielä puolet siihen päälle ;)

  Tuo oli muuten tärkeä näkökulma aiheeseen, sillä eihän se tosiaan tarkoita aina, että jos myy kirjoja ns. pilkkahintaan, etteikö arvstaisi niitä. Kun ajattelen asiaa tarkemmin, onhan minullakin yksi hyllytasollinen kirjoja, jotka voisin antaa ilmaiseksi tai toisaalta voisin juuri kirppitapahtumassa myydä ostajan iloksi superhalvalla. Vaikken itse välittäisi säästää ko. kirjoja, kuitenkin aina arvostan niitäkin.

  Samaa kihisen liian kalliista hinnoistakin. Monesti ääneen ihan jonkun kirpparipöydän äärellä "siunailen", että tunnearvolisät saisi kyllä jättää hinnasta pois. Tai toisaalta osalla ne ovat "tavoittelen törkeästi voittoa"-lisiä ;)

  Jokos sait yön myöhäisinä tunteina Bolsoin perhosen loppuun?

  VastaaPoista
 15. Sinulla on ollut hyvä lukukuu! Piiat, Elena (oi, oi ja oi!), Paljain käsin... Ja paljon sellaisia, jotka kiinnostaisivat muuten. Laadukkaita ja keskenään erilaisia kirjoja.

  Ihailen myös kirppislöytöjäsi. Oletko lukenut Snellmanin Lemmikkikaupan tyttöjä aikaisemmin? En tiedä miksi, mutta se on minulle rankin koskaan lukemani kirja. Harrisin Herrasmiehiä ja huijareita en ole lukenut, mutta moni on maininnut sen suosikkiharrisikseen. Olli Jaloseen pitäisi tutustua joskus.

  VastaaPoista
 16. Melkoisen kirjapinon olet lukenut kuukaudessa! Itse olen ihan kateellinen sinulle, kun itse en ole juurikaan ehtinyt lukea. :)

  VastaaPoista
 17. Susa: Mukaan lähti Shieldsin Ellei, Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta ja Haahtelan Lumipäiväkirja. Hintaa myös tuo 2-3 euroa kaikilla joten olin tosi tyytyväinen.

  Minäkin luin ekan Shieldsini, Pikkuseikkoja, vasta hetki sitten ja tykästyin kyllä tähän kanadalaiseen. :)

  VastaaPoista
 18. Katja: Totta, hyvin laadukkaita, mutta samalla niin erilaisia kirjoja! Siinä onkin osa "laaja-alaisen" lukemisen viehätystä!

  Kirjahiiri: 1-2 kirjaa viikossa on minustakin jo hyvin, vaikka toki lukisin vieläkin enemmän jos aika antaisi myöten ;)

  linnea: Hyviä löytöjä!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)