Vihdoinkin amigurumeja!


Viime toukokuussa esittelin teille kirjan Karmivan suloiset amigurumit ( Atena 2011) ja postauksen kommenteissa lupasin raportoida kuinka projekti etenee. No voin kertoa, ettei kuulkaa edennyt, ennen kuin vasta nyt. Minä, virkkaustaidoton ( osasin toki virkata eestaas patalapun malliin..) en nimittäin päässytkään alkua pidemmälle kirjan kanssa. Yritin väkertää amigurumeihin vaadittua taikaympyrää, mutta sain vain omituisen solmusyttyrän aikaan. Ei vain onnistunut. Olin jotenkin ajatellut, että ymmärtäisin kirjan ohjeista noin vain kaikenmaailman silmukat ja muut jutut. Yritin kesälläkin vähän kokeilla mutta lopulta päätin jättää hautumaan ja palata asiaan myöhemmin. Niinpä aika vierähtikin tämän vuoden puolelle, kunnes muistin taas amigurumit ja tällä kertaa päätin netin avulla opetella ensin eri silmukka- ja virkkaustyylit edes alkeellisimmillaan. Youtuben ohjevideot sekä muutama kotimainen käsityösivu tarjosivatkin virkkauksen suhteen suht uusavuttomalle vihdoin niin havainnollistavat ohjeet, että aloin päästä selville, mistä virkkaamisohjeissa on kysymys. Karmivan suloiset amigurumit- kirjan ohjeet vaativat siis pohjakseen jonkinlaista tietämystä virkkaustekniikoista, sillä siinä ei ole perussilmukoista/tekniikosta havainnollistavia ohjeita tai kuvia. 
    

Sain lopulta tehtyä yllä näkyvän kuvan perusvartalon, johon sovelsin itse muut osat ja niin syntyi Kvaakku, alias Agentti-007. Tästä innostuneena päätin kokeilla erään käsityöblogin ohjeen mukaan tehdä Angry birds- hahmoista ilkeän possun, joka istuukin postauksen ensimmäisessä kuvassa kirjapinon päällä. Sen tehtyäni aloin hahmottaa paremmin Karmivan suloisten amigurumien ohjeita ja tein esikoiselleni hänen toivomansa Robotin sekä kuten toukokuussa kirjaan liittyvässä postauksessa mainitsin, miehelleni töihin pöydälle hänen toivomansa Yhtiön Zombin.Voisi kai sanoa, että olen jo kirjaimellisesti koukussa ;) Seuraavaksi varmaankin luvassa perinteisempiä eläinhahmoja kuten kilpikonnaa ja esikoisen toiveesta kenties kirahviakin :)

Kommentit

 1. Onpas hauskoja! Minä en ole virkkaustaitoinen, mutta sisareni myöskin on tehnyt vastaavia virkaten ja sitten huovan kanssa. Tosin hän muistaakseni on katsonut mallit netistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyykin jo hurjan paljon ohjeita amigurumeihin. Laitoin tosin jo kirjastosta pari Amigurumi-kirjaa varaukseenkin ;)

   Poista
 2. Voi kuinka ihana Angry Birds possu! Tuommoisen voisin itsekkin väkertää, mutta virkkauskoukku ei passaa alkuunkaan minun käsille ja hermoille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ne silmukkatyylit sekä ohjeiden tulkinnat oppii, tuollainen possukin syntyy ihan muutamassa tunnissa ;)

   Poista
 3. Yksi ystäväni on harrastanut näitä jo pitempään, ja kun ensimmäistä kertaa näin valmiita tuotoksia, meni ihan pasmat sekaisin – nää on aivan huippuja! Itse olen onneton rähmäkäpälä (ainoa käsityö mihin pystyn on napin ompelu), ja jaksan aina ihastella muiden taitoja. Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en vieläkään pidä itseäni minään käsityöihmisenä taitojen puolesta, mutta näiden kohdalla on kyllä jo päässyt vähän nauttimaankin siitä omasta kädenjäljestä :)

   Poista
 4. Onpa kivoja! Minä en ole vielä amigurumeihin asti ennättänyt, vaikka tuo mainitsemasi kirja ja joku muukin hyllystä löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin tämä oli vähän pitkillä kantimilla, kun kirja oli jo hyllyssä viime kesänä ja yritinkin jo väkertää, mutta ei vain onnistunut.

   Poista
 5. Sie olet kyllä taituroinut näitä nyt paljon, olet hirmu kekseliäs ja pystyväinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kekseliäisyydestä täytyy kiittää noita mallien tekijöitä, tosin Kvaakku on "omaa tuotantoa" ;)

   Poista
 6. Nämä ovat kyllä niin suloisia! <3 Ja varmasti hauskoja tehdä, kun tekniikan ensin oppii. Ei ihme että olet koukussa! :)

  Minua harmittaa, olen nimittäin lapsena osannut virkata ihan hyvin. Tätini opetti minut virkkaamaan erilaisia pyyheliinapitsejä, ja niitä sitten innoissani virkkasin metritolkulla (jälkikin oli ihmeen nättiä ja siistiä). Sitten harrastus unohtui vuosikausiksi, ja nyt en muista enää edes perussilmukoita. :( Olisi kivaa osata virkata vaikkapa joku neule tai vaikka koristetyynynpäällinen, mutten osaa. Höh! Ja tuollaista amigurumia en osaisi tehä ikipäivänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen kanssa, että virkkaustaitokin vaatii ns. ylläpitoa. Mutta moni on sanonut, että jos on kerran osannut virkata, aika nopeasti se muistuu mieleen kun alkaa tekemään ja katsoo vaikka netistä niitä ohjekuvia silmukkatyypeistä.

   Poista
 7. Tosi hauskoja... Itse sain viime lauantaina synttärilahjaksi amigurumi-kirjan ja olen virkannut sieltä vasta porkkanan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei, alkuhan se on jo porkkanakin ;) Minäkin tein vain kaksi palleroa ensin ja siitä syntyi Kvaakku ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)