Kesäkuun luetut ja kurkistus tulevaan

( Kuva: Itse ottamani / tekemäni)

Kesäkuu vaihtui helteiden helliessä/piinatessa heinäkuuksi. Nyt onkin hyvä tehdä katsaus kesäkuun luettuihin sekä pieni kurkistus tulevaan. Kesäkuu oli erityisen lukuisa kuukausi. Luin yhteensä 13 kirjaa, joista yksi oli ns. tietoteos/opas ja yksi runokirja. Lisäksi esittelin kaksi kirjaa, joita en ole vielä lukenut kokonaan, vaan lueskellut sieltä täältä. Nämä kirjat olivat Muumipeikon luontoretki sekä Kirjan uusi elämä.

Kesäkuun luettujen TOP 3:n pääsivät Chris Cleaven Little Been tarina, Ian McEwanin Rannalla sekä David Nichollsin Sinä päivänä. Ykkösenä Little Been tarina, kakkosena Rannalla ja kolmas sija menee Nichollsin kirjalle. Toisaalta Anne te Velde-Luoman Kaaoksen kesyttäjä oli mullistava lukukokemus, sillä olin kaivannut juuri tuollaista kirjaa ja järjestelinpä sen tiimoilta vihdoin kaaoskaappejanikin. Käykäähän kurkkamassa, arvosteluuni kuvien kera pääset klikkaamalla Kaaoksen kesyttäjää tuosta alla olevasta listasta. Myös muiden kirjojen arvosteluihin pääset klikkaamalla kirjan nimeä. Yhtään huonoa kirjaa en kesäkuussa lukenut, mutta Pauliina Suden Lukot hipoi sitä rajaa. Mikä sinällään oli harmi, sillä pidin aikanaan kovasti hänen esikoisteoksestaan.

Sarah Waters: Vieras kartanossa
Jane Green: Kuviot uusiksi
Anne te Velde-Luoma: Kaaoksen kesyttäjä
Jean Kwok: Käännöksiä
Ian McEwan: Rannalla
Chris Cleave: Little Been tarina
Kati Tervo: Jääkaapin henki
David Nicholls: Sinä päivänä
Jussi Valtonen: Siipien kantamat
Marianne Cedervall: Ajattelen sinua kuolemaasi saakka
Pauliina Susi: Lukot
Tommy Tabermann: Runoja Rosa Luxemburgille
Peter James: Kuolema katsoo kohti

Heinäkuun lukukuukausi alkoi kesken olevalla Annamari Marttisen Mistä kevät alkaa- teoksella, josta pidän jo nyt kovasti. Mistä kevät alkaa tuo myös viidennen pisteen Kirjavan Kammarin suomalainen keskiluokan arki- haasteeseen ja siten haaste osaltani on suoritettu, koska Karoliinan laatimasta listasta olen lukenut sitten viisi kirjaa. Aion kyllä lukea muutamia kirjoja, jotka sisältyvät listaan ja lisään ne sitten vielä omaan haastelistaukseeni. On hauska sitten loppu vuonna katsoa, montako listan kirjaa on tullut luettua.

Olen tällä hetkellä sellaisella semilomalla, sillä mies viettää nyt kesälomaa ja minä pystyn arkipäivisinkin lueskelemaan paremmin. Toisaalta puuhaamme perheen kanssa niin paljon muita juttuja, että eilen tajusin lukeneeni nyt muutaman päivän normaalia hitaammin. Reilun viikon päästä suuntaamme kohti lappia. Ja ensi viikollakin käymme yön yli-reissun tässä keski-Suomessa kuitenkin. Ennen reissuun lähtöä on kuitenkin luvassa vielä kesken olevan Marttisen kirjan lisäksi useita postauksia. On tulossa lastenkirjaa, reissukirjojen TOP3, Bolsoin perhonen, Mirkka Rekolan runoja ja pari salaperäistä postausta liittyen merkityksellisyyshiukkasiin...

Pysykäähän siis kuulolla kaikki te, ketkä vielä ette ole karanneet kirjablogistaniasta kesälaitumille!

PS: Saattaa olla, että arvon tässä heinäkuun aikana Anna-Leena Härkösen Terveisiä pallomerestä. Kiinnostaisikos?

Kommentit

 1. Monta kirjaa listaltasi odottaa minullakin tuolla, juuri nyt olen lukemassa Watersin Vierasta kartanossa. Olen melkein puolessa välissä ja ollut alusta asti aivan ihastuksissani.

  Kävin vilkaisemassa mitä olit siitä kirjoittanut, mutta jätin keskustelun vielä siksi, kunnes olen itsekin lukenut kaiken. Luin toki kommentit silloin heti tuoreeltakin, mielenkiintoinen keskustelu. Joskus huonosta muistista on hyötyäkin, muistan, että siinä käsiteltiin jotain juonen kannalta aivan keskeistä, mutten muista mitä;-)

  Minulle tulee kirjan tyylistä mieleen jotain vanhaa jota olen lukenut jo kauan sitten. Humiseva harju, Forsytein taru, joku muistikuva on mutten saa siitä ihan kiinni. Mikähän se voisi olla?

  VastaaPoista
 2. Hyvää semilomaa ja tulevaa reissua! Uusia kirja-arvosteluita odotellaan jo :)

  VastaaPoista
 3. Erja: Minulle tuli puolestaan tunnelmasta paikoin mieleen Kotiopettajattaren romaani. Vanha iso kartano..jännitys jne! Voisiko Forsytein tarun tyyli olla samanlaista kuin tässä? Itselle näin jälkikäteen mietittynä tulee samoja muistikuvia!

  Ioanna: Kiitos! Uusia kirjapostauksia ehtinee tulla muutamia ennen tuota lapin reissua! Sielläkin olen osan lomasta ns. sivistyksen parissa eli jos ehdin lukea lomalla paljon, haluan varmaankin jonkun kirjan saada suht tuoreeltaan purettua koneellekin, joten saatan julkaista sieltäkin yhden ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän hilpeä kuva! Kiitos päivän hihitystarjonnasta xD

  VastaaPoista
 5. Kyllä jokaisessa talossa pitäisi olla kylpyankka, vaikka ei olisi lapsia tai edes kylpyammetta ;D Kiitos piristysruiskeesta!

  Anna-Leena Härkönen kelpaisi kyllä! Ei kiitos on tällä hetkellä odottamassa lukuvuoroaan...

  VastaaPoista
 6. Hieno kuva! Ja hauska! :-)

  Sinä kyllä ehdit lukemaan ihailtavan paljon. Mutta kukin meistä lukee omalla aikataulullaan.

  Mullakin on menossa Vieras kartanossa. Mulle tuli ihan alkusivuilla jotenkin mieleen Kotiopettajattaren romaani. Kyllä se Humisevaa harjuakin muistuttaa samoin kuin Kolmattatoista kertomusta. Kunhan saan luettua kirjan loppuun (vielä reilut sata sivua jäljellä), niin käyn lukemassa kunnolla sinun postauksesi kuten muidenkin kirjoitukset siitä kirjasta (olen yrittänyt vältellä just tuon kirjan arvioita, etten saisi liikaa selville juonesta).

  VastaaPoista
 7. Hieno kuva minustakin :-) ja hyvää lähes-lomaa!

  VastaaPoista
 8. Oi, oletpa ehtinyt lukea paljon! :> Ja ihana kuva, hilpeä pikku ankka!

  Mahtavaa semilomaa ja upeaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Vitsi kun olet lukenut paljon ja hyvää!

  Minua kiinnostaisi se Härkönen tosi paljon. Olen päättänyt lukea hänen tuotantonsa läpi tässä hiljalleen, sillä olen jostakin käsittämättömästä syystä lukenut sitä tosi vähän.

  VastaaPoista
 10. Morre: Kehittelin pari muutakin tuollaista samalla teemalla, mm. legoukot kattilankupeessa jne ;)

  Villasukka kirjahyllyssä: Nimenomaan! Keltainen kumiankka jos mikä kuuluu joka kodin varustukseen ;)

  Minä odotan jo kovasti Härkösen syyskuussa ilmestyvää uusinta!

  Anna Elina: Vaikka tämä kotiäidinkin työ on Työtä, uskon etten kodin ulkopuolella töissä ollessa ehtisi todellakaan lukea ihan näin paljoa, vaikka aikamoinen lukutoukka olenkin :)

  Odotan jo kovasti arviotasi tuosta Watersin kirjasta!!

  Booksy: Kiitos :)

  linnea: Se on todellakin hilpeä kaveri ;)

  Karoliina: Voi että!! Sulla on varmasti kivoja hetkiä A-L:n tuotannon parissa luvassa. Aloita ihmeessä vaikka sillä Heikosti positiivisella!! Tai sitten juuri nuo hänen kolumnikokoelmat ovat tosi kivoja!

  VastaaPoista
 11. Nicholl on tulossa minulle kirjastosta ensi viikolla, sitä odotan kovasti! Olet lukenut ihan hirmu paljon, taas, ja erityisesti kaaoksen kesyttäminen jäi mieleeni näistä.

  Olen siis lukenut mutta kun kommentointi on ollut mahdottoman vaikeaa ja iltaisin en enää ole jaksanut avata tätä isompaa konetta. Kiitos näistä, ja varsinkin Valtosesta! Toivottavasti hän saa kovasti lisää lukijoita ansiostasi!

  VastaaPoista
 12. Olet lukenut ihanan paljon, ja vielä hyviä, mielenkiintoisia kirjoja! :)

  Anna-Leena Härkönen kiinnostaisi kyllä... ;)

  Posti toi eilen ihanaa herkkua, kiitos!! <3

  VastaaPoista
 13. Ilse: Kesäkuu oli kyllä ihanan lukuisa kuukausi! Tämä kuu tuskin on, kun on reissua, vieraita jne.

  Valtonen on kyllä kirjailija, johon soisin kaikkien kirjablogistien, keitä kotimainen kirjallisuus yhtään kiinnostaa, tutustuvan! Lisää blogisavuja siis ;)

  Sara: Luulenpa, että laitan tosiaan pystyyn heinäkuun arvonnan tuon Härkösen merkeissä!

  Kiva kun suklaa tuli perille, toivottavasti helle ei ollut muuttanut sen muotoa ;)

  VastaaPoista
 14. Heippa,
  löysin blogisi ja tykkään kirjoitustyylistäsi, olen jo muutaman lukuvinkinkin löytänyt. :) Odotan myös mielenkiinnolla mitä pidät Bolsoin perhosesta, luin itse sen keväällä ja tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
 15. Anna: Lämpimästi tervetuloa mukaan! Olen nyt lukenut Bolsoin perhosesta 1/3 osan ja pakko todeta, että se on ihana! Ehdottoman hyvä lukuromaani!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, se lämmittää bloggaajan mieltä :)